FOTO Alina Gorghiu, în Brazilia alături de procurorul general, de șefa instanței supreme și de șeful Administrației Rezervelor de Stat. Comunicate publicate de autoritățile din Sao Paulo, niciun anunț de la București

Spread the love

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, s-a aflat într-o vizită în Brazilia, alături de procurorul general Alex Florența, de șefa instanței supreme, Alina Corbu, și de președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat, Georgian Pop.

Informațiile au fost făcute publice, alături de fotografii, de către autoritățile braziliene, în timp ce de la Ministerul Justiției, Parchetul General sau Înalta Curte de Justiție și Casație de la București nu a existat niciun anunț oficial.

Informația a fost publicată pe Facebook de fostul jurnalist Ionel Stoica, actual consilier al primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.

ro că Alina Gorghiu, Alex Florența, Alina Corbu și Georgian Pop s-ar fi aflat în Brazilia în perioada 6 și 13 aprilie.

În acea perioadă, Alina Gorghiu a avut mai multe postări pe Facebook, fără a comunica însă ceva despre această deplasare.

Nici Ministerul Justiției, Parchetul General sau Înalte Curte de Casație și Justiție nu au transmis nicio informație despre vizita în Brazilia.

Vizita a fost anunțată de către autoritățile braziliene, mai întâi printr-un comunicat de presă transmis în 8 aprilie de Curtea de Justiție din São Paulo, care a publicat și mai multe fotografii de la întâlnirea cu delegația din România.

Printr-un comunicat postat pe site și intitulat „întâlniri de lucru în sistemul judiciar din São Paulo”, Curtea de Justiție din São Paulo a anunțat că președintele curții, judecătorul Fernando Antonio Torres Garcia, s-a întâlnit cu o delegație română formată din Alina-Stefania Gorghiu, ministrul Justiției, Alina Corina Corbu președinte al Înaltei Curți de Justiție și Casație, Cătălin Oțel, ssecretar general adjunct al Ministerului Justiției, procurorul general Alex Florenta, Georgian Pop, președinte al Administrației Rezervelor de Stat (fost deputat PSD) și Monica Mihaela Stirbu, ambasadorul României în Brazilia.

„După întâlnirea cu președintele Curții de Justiție, vizitatorii vor face o vizită la Palatul de Justiție”, mai precizează instituția din São Paulo.

Și Ministerul Justiției din Brazilia a anunțat, printr-un comunicat din 10 aprilie, că ministrul Justiției și Securității Publice al Braziliei, Ricardo Lewandowski, și ministrul Justiției din România, Alina Gorghiu, se întâlnesc „cu obiectivul aprofundării cooperării dintre cele două țări în domeniul justiției, cu accent deosebit pe necesitatea schimbului de informații pentru o mai bună înțelegere a ordinii juridice, reglementărilor și instituțiilor din domeniul înfăptuirii justiției”.

„Miniștrii își vor exprima intenția comună de a dezvolta cooperarea și, în special, îmbunătățirea continuă a cadrului legal”, scrie Ministerul Justiției din Brazilia, care vorbește și despre „un angajament comun de a lucra în interesul justiției ca parte esențială a statului de drept și de a contribui la întărirea relaţiilor de prietenie între cele două state”.

Lasă un răspuns