Reacția lui Dmitri Medvedev la atacurile Iranului asupra Israelului: „Înrăutăţesc perspectivele lui Biden în alegeri”

Spread the love

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat duminică că un război între Israel și Iran ar înrăutăți perspectivele lui Joe Biden de a fi reales președinte al SUA, relatează Reuters.

„America nu vrea un mare război în Orientul Mijlociu”, a transmis Medvedev pe Telegram.

„Crimele din Gaza înrăutăţesc perspectivele lui Biden în alegeri, iar războiul dintre Israel şi Iran ar introduce o incertitudine suplimentară”.

Într-o poziție oficială, Rusia a declarat duminică că este extrem de îngrijorată de atacurile iraniene asupra Israelului și a cerut tuturor părților să dea dovadă de reținere, dar a spus că tensiunile vor rămâne ridicate până când conflictul dintre Israel și palestinieni va fi rezolvat.

„Ne exprimăm îngrijorarea maximă cu privire la o altă escaladare periculoasă în regiune”, a transmis Ministerul de Externe al Rusiei într-o declarație privind atacurile iraniene.

„Facem apel la toate părțile implicate să dea dovadă de reținere”.

Rusia a menționat că Teheranul a spus că atacul a fost făcut în cadrul dreptului la autoapărare după atacul Israelului asupra consulatului iranian din Damasc, pe care Moscova a condamnat-o.

Rusia, care are legături strânse cu Iranul, a acuzat că Occidentul a blocat încercările Consiliului de Securitate al ONU de a transmite un mesaj la atacului israelian asupra consulatului.

„Am avertizat în mod repetat că numeroasele crize nerezolvate din Orientul Mijlociu, în primul rând din zona de conflict palestino-israeliană, care sunt adesea alimentate de acțiuni provocatoare iresponsabile, vor duce la o creștere a tensiunii”, a spus ministerul.

Kremlinul nu a comentat încă public.

Lasă un răspuns