Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete. Peste 300 de drone au fost lansate.

Spread the love

  Iranul a lansat sâmbătă „de pe teritoriul său” un atac cu drone împotriva Israelului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat, relatează AFP, citat de Agerpres.

ro „Iranul a lansat drone de pe teritoriul său spre Israel”, a declarat Daniel Hagari la puţin timp după ora 23:00 (20:00 GMT).

„Supraveghem ameninţarea în spaţiul aerian.

Aceasta este o ameninţare care va dura câteva ore pentru a ajunge pe teritoriul statului Israel”, a adăugat contraamiralul Hagari.

„Colaborăm îndeaproape cu Statele Unite şi cu partenerii noştri din regiune pentru a acţiona împotriva lansărilor (de drone) şi pentru a le intercepta”, a indicat elTeleviziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un „vast” atac cu „drone şi rachete” împotriva Israelului.

„Ca răspuns la numeroasele crime comise de regimul sionist, în special atacul împotriva secţiei consulare a ambasadei Republicii Islamice Iran la Damasc şi martiriul unui grup de comandanţi şi consilieri militari ai ţării noastre în Siria, armata aerului a Forţei aerospaţiale a Corpului Gardienilor Revoluţiei islamice a lansat zeci de rachete şi drone către ţinte specifice din interiorul teritoriilor ocupate”, a declarat televiziunea de stat, citând surse publice ale Gardienilor.

Atacul vine după ce, pe 1 aprilie, doi dintre comandanții unei unități a Gărzii Revoluționare iraniene au fost uciși într-o explozie, la o clădire adiacentă ambasadei Iranului din Siria.

Raidul atribuit Israelului a vizat o întâlnire secretă între oficiali iranieni și responsabili ai Jihadului Islamic palestinian.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns