LIVE Război în Ucraina – ziua 780: China ajută Rusia să realizeze cea mai mare expansiune militară de după perioada sovietică, acuză SUA / Piloţi de vânătoare ucraineni pregătiţi în Franţa

Spread the love

China ajută Rusia să realizeze cea mai mare expansiune militară de după perioada sovietică, intensificând vânzările de utilaje profesionale, microelectronice și alte tehnologii pe care Moscova le folosește pentru a produce rachete, tancuri, avioane și alte tipuri de armament pentru războiul împotriva Ucrainei, potrivit unei evaluări americane.

Oficialii americani speră că publicarea informațiilor îi va încuraja aliații europeni să facă presiuni asupra Chinei, în timp ce cancelarul german, Olaf Scholz, se îndreaptă spre Beijing în acest weekend, iar miniștrii de externe din G7 se întâlnesc în Italia săptămâna viitoare.

Viitorii piloți de vânătoare ucraineni care probabil vor zbura pe avioanele americane F-16 primesc pregătirea inițială în cadrul forțelor aeriene franceze.

10:15Rusia a pierdut 452.

760 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, a raportat Statul Major General al forțelor armate ucrainene.

Numai în ultima zi 1.

030 de militari au fost eliminați, potrivit sursei citate.

These are the indicative estimates of Russia’s combat losses as of April 13, according to the Armed Forces of Ukraine.

pic.

twitter.

com/p4aI40n5yq09:22Forțele rusești au atacat vineri 12 comunități de-a lungul graniței din regiunea Sumî, provocând peste 100 de explozii, a raportat administrația militară regională, conform The Kyiv Independent.

Locuitorii care trăiesc de-a lungul graniței de nord-est a regiunii Sumî cu Rusia se confruntă zilnic cu atacuri din partea trupelor rusești din apropiere.

Vineri, guvernul de la Kiev a anunțat că a alocat 38 de milioane de dolari pentru construirea de fortificații suplimentare în regiunea Sumî.

08:45Piloţi de vânătoare ucraineni pregătiţi în FranţaViitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat vineri ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, într-un interviu pentru jurnalul Ouest France, scrie AFP.

Piloţii primesc o „pregătire generală, pe Alpha Jet (avion militar de concepţie franco-germană), care le permite piloţilor ucraineni să dobândească elemente de bază ale pilotajului unui avion de luptă”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

În total, 12 ucraineni, dintre care unii au primit o pregătire anterioară în Marea Britanie, se află în prezent, într-o locaţie nedezvăluită, în „antrenament avansat” pentru „mai multe luni” cu scopul de a învăţa cum să piloteze un avion de luptă, potrivit unei surse militare.

Ei se vor alătura apoi unor programe de instruire specifice pe F-16 în ţările aliate ale Ucrainei care deţin astfel de avioane, aşteptate de Kiev să îi fie livrate, a adăugat aceeaşi sursă.

–––––Cele mai importante informații de vineri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns