PORTRET DE CANDIDAT! Ciolacu – Hoț, Ciucă – Marionetă, Drulă – Necunoscut, Simion – Periculos, Șoșoacă – Vedetă. Pe cine văd românii potrivit pentru fotoliul de la Cotroceni?

Spread the love

  Românii sunt profund nemulțumiți de ce se întâmplă în țară și există o dorință acută de schimbare, în condițiile în care 75% din populație crede că România merge într-o direcție greșită.

Atunci când discutăm despre cine este mai bine văzut ca președinte al țării, românii se așteaptă ca liderul de la Cotroceni să-și facă treaba și să fie înconjurat de către oameni competenți, scrie presshub.

ro.

Alianța PSD-PNL a schimbat percepția românilor cu privire la cele două partide, pe care le văd că seamănă foarte mult.

 Totodată, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt percepuți ca fiind la fel, iar în cazul în care unul dintre cei doi va ajunge președinte, nu se va schimba nimic.

 În cazul liderului PSD, atât oamenii cu studii medii, cât și oamenii cu studii superioare sunt de părere că este cel mai cunoscut dintre liderii politici din țară, chiar dacă antipatia pentru PSD în rândul electoratului nehotărât este la cote consistente.

De asemenea, președintele PSD este „alintat” în popor ca fiind „penibil”, „neserios”, „corupt”, „hoț”, dar cu toate acestea, nu este arogant.

Totuși, pensionarii fără pensii speciale nu îl iartă pentru faptul că nu a fost în stare să elimine pensiile speciale.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, este văzut de către cei cu studii superioare ca fiind „onest, sincer, disciplinat”.

Totodată, cei cu studii medii văd altfel situația.

Ei s-ar fi așteptat la mai mult de la un militar.

 Liderul PNL este caracterizat ca fiind „caraghios, fără carismă, nepotrivit”.

Un viitor în care Nicolae Ciucă să fie președintele României este văzut ca unul insuficient de mulțumitor, care va duce la involuții semnificative, informează presshub.

ro.

 Cătălin Drulă, președintele USR, nu are notorietatea lui Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă, el fiind văzut ca un radical.

Cei cu studii superioare sunt de părere că Drulă, ca președinte al României, nu o să aibă Parlament, nu o să aibă o coaliție care o să-l susțină, o să fie un conflict, ceea ce este rău.

 Oamenii cu studii medii nu văd nimic rău în asta și susțin că este bine să existe o tensiune între președinte și partide.

În afara Bucureștiului, imaginea lui Drulă se confundă cu cea a USR, un partid cu o resursă umană de înalt calibru, dar incapabil să-și atingă obiectivele.

Cei care nu au o preferință clară pe cine ar vota, acea categorie de alegători care ar răsturna calculele partidelor bazate pe alegătorii fideli, îi văd pe senatoarea Diana Șoșoacă  și pe George Simion, președintele AUR, ca fiind gălăgioși, circari, puși pe scandal.

  Liderul AUR este perceput prea naționalist și prea tradiționalist, notează presshub.

ro.

 În ciuda modului său atipic de a face politică, mesajele lui George Simion sunt luate în serios.

Cu toate acestea, oamenii cred că liderul AUR ar fi un președinte dezastru.

Fosta lui colegă de partid, Diana Șoșoacă, este percepută mai degrabă ca o vedetă media, conținutul afirmațiilor sale de natură politică fiind, în majoritatea cazurilor, ignorat.

 Deși nu și-a anunțat oficial candidatura pentru Președinția României, Mircea Geoană este considerat cel mai potrivit pentru Cotroceni.

Chiar dacă înfrângerea sa împotriva lui Traian Băsescu din 2009 a rămas în memoria colectivă, amuzamentul a fost înlocuit cu o apreciere a schimbărilor survenite între timp în statutul profesional și personal al lui Geoană.

Geoană este perceput pozitiv ca diplomat, s-a specializat în străinătate, este inteligent, este peste nivelul lui Ciucă și Ciolacu.

Oamenii care nu suportă PSD nu au o problemă să voteze cu Geoană.

De asemenea, cu cât PSD se dezice mai mult de Geoană, de exemplu atunci când a spus că nu a fost candidatul lor, cu atât mai mult îl ajută.

 Emil Boc, fostul prim-ministru al României, împreună cu Dacian Cioloș, sunt considerați potriviți pentru rolul de președinte al României.

Cu toate acestea, vechea clasă politică este în decădere, iar românii nu mai vor politicieni care au condus Guverne slabe.

 De asemenea, fiind foarte cunoscuți, cei doi politicieni nu mai pot veni cu ceva nou, elementele care ar prinde la electorat.

Totodată, devansarea alegerilor, din noiembrie-decembrie în septembrie, aduce pierderi tuturor: Ciucă și Ciolacu au mai puțin timp să devină prezidențiabili, Geoană mai puțin timp să se pregătească logistic, Drulă mai puțin timp să-și crească notorietatea.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns