Jannik Sinner, jucătorul momentului din ATP, în semifinale la Monte Carlo

Spread the love

Jannik Sinner, cel mai în formă jucător din circuitul masculin, a obținut vineri calificarea în semifinalele Mastersului de la Monte Carlo, italianul (cap de serie doi) trecând după un meci de mare luptă de Holger Rune (favorit 7), scor 6-4, 6-7(6), 6-3.

Meciul de pe centralul monegasc a avut de toate: execuții care au ridicat publicul în picioare, ratări, răsturnări de scor, dramatism, mulți nervi și un public care pe alocuri s-a comportat precum în Cupa Davis (susținându-l pe Jannik).

Setul întâi a avut parte de un singur break, Jannik reușindu-l în gameul al cincilea.

Per total, nu au fost emoții pentru campionul de la Miami, Sinner triumfând cu 6-4.

În setul al doilea, cei doi rivali au fost de nedespărțit, tiebreakul fiind singura variantă pentru a putea fi stabilit un învingător al manșei (nu au existat breakuri).

Jannik (22 de ani) a făcut mai bine față presiunii în prima parte, a condus cu 5-3, iar mai mult decât atât a avut și două mingi de meci la 6-4.

Totul era parcă pregătit pentru finalul de partidă, doar că acesta nu avea să vină aici.

Danezul a trecut în dreptul său următoarele cinci puncte consecutive (o cădere de moment inexplicabilă pentru Sinner), iar spectatorii mai aveau de așteptat pentru a afla numele învingătorului.

Decisivul a continuat în coordonatele setului al doilea: mult echilibru, gameuri sigure de la lansare.

Departajarea avea să fie făcută la 4-3, atunci când Holger nu a mai fost la fel de agresiv cu serviciul (a comis și o dublă greșeală la minge de break), iar Jannik a profitat de șansa ivită.

Italianul a urmat la serviciu și a închis un meci pe care ar fi putut să-l câștige cu zeci de minute mai devreme (6-3).

Partida a durat două ore și 39 de minute.

Acknowledge HIM ☝️@janniksin becomes the only player to reach the semi-finals at all THREE ATP Masters 1000 events this season! @ROLEXMCMASTERS | #RolexMonteCarloMasters pic.

twitter.

com/QJCXtoGfNMCel mai tensionat moment al partidei a venit în setul al doilea, la scorul de 5-5, pe serviciul lui Holger, și 0-30.

Danezul a primit o sancțiune pentru că a depășit timpul de 25 de secunde de la serviciu, iar de aici a început duelul cu publicul monegasc.

Holger le-a făcut acestora semn să tacă din gură, spiritele s-au inflamat și mai rău, iar jucătorul antrenat de Patrick Mouratoglou a mai primit un avertisment din partea arbitrului Damien Dumusois (pentru că i-a iritat pe fani cu gestul său).

Nordicul nu a mai dorit să joace, s-a așezat pe bancă în plin game și a fost nevoie de intervenția supervizorului Cédric Mourier pentru ca meciul să fie reluat (tot în huduielile fanilor prezenți pe arenă).

😂 Rune vs the Monte Carlo crowd while facing Jannik Sinner, Part 2.

They were booing him after getting a time violation, and Holger was given a warning for unsportsmanlike conduct for this 👇pic.

twitter.

com/A00MEMaJNfStefanos Tsitsipas (12) vs Karen Khachanov (15) 6-4, 6-2 Jannik Sinner (2) vs Holger Rune (7) 6-4, 6-7(6), 6-3Novak Djokovic (1) vs Alex de Minaur (11) Ugo Humbert (14) vs Casper Ruud (8) De știut:ATP Masters 1000 Monte Carlo se desfășoară în perioada 7-14 aprilie pe zgură și oferă premii totale în valoare de 5.

950.

575 de dolari.

Campionul en-titre este rusul Andrey Rublev, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 11.

După retragerea lui Carlos Alcaraz, principalii favoriți la ATP Monte Carlo sunt Novak Djokovic și Jannik Sinner.

Lasă un răspuns