Italia va recruta lucrători migranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Italia urmează să primească 300 de lucrători migranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia, care nu vor avea statut de refugiaţi, în cadrul unui proiect pilot condus de Comunitatea Sant’Egidio, o organizaţie caritabilă catolică şi un grup de advocacy.

„Coridoarele de lucru”, asupra cărora Sant’Egidio a convenit vineri cu ministerul de interne, urmează promisiunilor guvernului de dreapta al prim-ministrului Giorgia Meloni de a echilibra o abordare dură a migraţiei ilegale cu unele deschideri pentru migranţii legali, scrie Reuters.

Italia are una dintre cele mai vechi şi mai rapide scăderi demografice din lume şi duce lipsă de forţă de muncă pentru locurile de muncă prost plătite din industria prelucrătoare, industria ospitalităţii şi îngrijirea la domiciliu.

Grupurile de antreprenori au încercat, de asemenea, să recruteze forţă de muncă relativ ieftină din ţările mai sărace din afara Uniunii Europene.

Vezi mai multe articole din categoria externe Personalul Sant’Egidio va ajuta la selectarea şi recrutarea migranţilor în ţările lor de origine, oferindu-le cursuri de limbă italiană şi pregătire profesională pentru locurile de muncă specifice rezervate pentru ei înainte de a se muta, a declarat organizaţia caritabilă.

Iniţiativa este o ramificaţie a „coridoarelor umanitare” pe care Sant’Egidio le gestionează împreună cu alte organizaţii caritabile creştine, în cadrul cărora peste 7.

000 de refugiaţi au primit permisiunea de a intra legal în Italia începând din 2016.

Cu toate acestea, cifrele reprezintă o fracţiune din imigraţia globală.

Italia a înregistrat anul trecut aproximativ 158.

000 de sosiri ilegale pe mare din Africa de Nord şi peste 16.

000 în anul în curs, potrivit datelor ministerului de interne.

Administraţia Meloni a extins numărul de vize de muncă pentru cetăţenii non-UE la 452.

000 pentru perioada 2023-2025.

De aceste vize beneficiază în mod obişnuit migranţii fără documente care se află deja în Italia şi care se folosesc de aceste cote pentru a-şi legaliza situaţia, iar cererile online pentru acestea au fost masiv suprasolicitate.

Lasă un răspuns