„U” Cluj va primi pe Cluj Arena pe Petrolul Ploiești. Clujenii sunt neînvinși de 10 meciuri.

Spread the love

  În grupa retrogradare din Superliga, „U” Cluj va juca pe 13 aprilie, de la ora 21:30, împotriva celor de la Petrolul Ploiești, în etapa a 4-a a play-out-ului.

În momentul de față, „U” Cluj se află pe locul 8 în clasament, cu cu 26 de puncte, având 4 goluri marcate și doar 1 gol primit.

De asemenea, în primele 3 etape, clujenii au reușit să bifeze o victorie, cu FC Botoșani, scor 3-0, și două remize, cu UTA Arad, scor 0-0 și cu FC Hermannstadt, scor 1-1.

Jucătorii cheie pe care Ovidiu Sabău se bazează sunt Ovidiu Bic, Dorinel Oancea și Dan Nistor.

„Studenții” nu au mai pierdut un meci din 4 februarie 2024, când au fost învinși pe teren propriu de către UTA Arad cu scorul de 3-1.

 Din 4 februarie și până acum, „U” Cluj a reușit să-și treacă în palmares 6 egaluri și 4 victorii.

Cea mai importantă victorie se numără cea cu FC Hermannstadt din sferturile Cupei României, meci câștigat de clujeni cu scorul de 1-0, gol marcat în ultimul minut.

 CITEȘTE ȘI: În etapa a 3-a din grupa retrogradare, „U” Cluj a reușit să scoată un egal cu FC Hermannstadt, scor 1-1, după clujenii au marcat în ultimul minut.

Antrenorul Ovidiu Sabău a declarat după meci că jucătorii au fost bine poziționați în teren, și-au creat ocazii și au știut să lupte până în ultimul minut pentru a aduce un punct în meciul cu Hermannstadt.

 „Se vede clar că și-au dorit acest punct.

Am avut multe ocazii în a doua repriză.

Au fost 6-7 ocazii.

Ne-am refăcut mental, dar și fizic.

Încă avem mult de muncit”, a declarat Sabău după finalul meciului.

 De partea cealaltă, Petrolul Ploiești se află pe locul 11 cu 22 de puncte, având 2 goluri marcate și 5 goluri primite.

În prima etapă din play-out, Petrolul a reușit să câștige pe teren propriu în fața celor de la U Craiova 1948 cu scorul de 1-0.

 CITEȘTE ȘI: Totodată, echipa a remizat cu Dinamo București, în deplasare, scor 1-1 și a pierdut în ultima etapă cu FC Voluntari, pe teren propriu, scor 4-0.

Printre jucătorii cheie pentru Petrolul se numără Gheorghe Grozav, Jair și Sergiu Hanca.

În ultimele cinci meciuri directe dintre cele două echipe, „U” Cluj a reușit să câștige un singur meci cu scorul de 2-0, Petrolul două meciuri, cu 2-0 și 1-0, iar două dispute s-au încheiat la egalitate, scor 1-1 și 0-0.

 Privind la istoricul celor două echipe, prima dată când s-au întâlnit a fost în 1998, meci pe care Petrolul Ploiești l-a câștigat cu scorul de 3-0.

De asemenea, cea mai mare victorie a „studenților” în fața Petrolului a fost în 2019, când i-a învins cu scorul de 4-0, meci jucat în Liga a 2-a.

 În acel an, „U” Cluj a terminat pe locul 14 cu 27 de puncte, iar Petrolul Ploiești pe locul 5 cu 38 de puncte.

De asemenea, și Petrolul a reușit să o învingă pe „U” Cluj cu scorul de 4-2, în 2013, pe terenul clujenilor.

În acel an, Petrolul s-a clasat pe locul 3 în Liga 1 cu 62 de puncte, iar „U” Cluj pe locul 12 cu 38 de puncte.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns