Soțul Dianei Șoșoacă, condamnare definitivă în dosarul în care e acuzat că a lovit un polițist. El intervenise într-un conflict al senatoarei cu jurnaliști străini

Spread the love

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost condamnat definitiv joi la 180 de zile de „amendă-închisoare” și are de achitat 18.

000 de lei către stat, iar în caz contrar numărul zilelor de amendă neachitate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare.

În acest dosar, Silvestru Șoșoacă este acuzat că în decembrie 2021 a agresat un polițist în urma unui conflict cu o echipă de jurnaliști străini veniți să-i ia un interviu senatoarei.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București, care, potrivit portalului instanțelor, a respins apelurile formulate de către Parchetul Judecătoriei și de Silvestru Șoșoacă la hotărârea Judecătoriei Sectorului 1.

Curtea de Apel București a menținut, astfel, decizia Judecătoriei, decizia fiind definitivă.

În aprilie 2023, Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Silvestru Șoșoacă la „180 de zile-amendă închisoare” pentru ultraj: „Stabilește cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la valoarea de 100 lei, inculpatul urmând să plătească statului suma totală de 18000 lei”.

Ce înseamnă „amendă-închisoare”?.

„Dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare”, prevede Codul Penal.

În decembrie 2021, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a fost plasat sub control judiciar de către procurori, care îl acuză că a agresat un polițist în urma unui conflict cu o echipă de jurnaliști străini veniți să-i ia un interviu senatoarei.

În timpul audierii soțului său, Diana Șoșoacă s-a aflat în fața Parchetului, alături de mai multe persone, și a transmis live pe Facebook.

A acuzat abuzuri și înscenări, susținând că ea ar fi de fapt victima și s-a certat cu jurnaliștii, numindu-i „criminali”.

Scandalul a pornit după ce senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate de jurnaliști.

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, a fost acuzat că ar fi agresat un polițist care a mers la cabinetul lui Șoșoacă.

Silvestru Șoșoacă a fost audiat atunci timp de câteva ore la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, iar Diana Șoșoacă, alături de mai multe persoane și de jurnaliști, s-a aflat în fața instituției, de unde a transmis live pe Facebook, a acuzat abuzuri și înscenări și a strigat la jurnaliști și la jandarmi.

La Stampa a scris atunci că jurnalista Lucia Goracci și o echipă Rai 1 au fost sechestrați în România după un interviu cu senatoarea antivaccinistă Diana Iovanovici Șoșoacă.

În urma întrebărilor puse de jurnalistă despre gestionarea pandemiei în țară și condițiile spitalelor, senatoarea a blocat echipa și pe Goracci în biroul ei și apoi a sunat la poliție, susțin aceștia.

„Goracci, bruscată și amenințată, a fost eliberată împreună cu echipa ei după 8 ore datorită intervenției ambasadei Italiei”, au scris jurnalistii italieni.

Lucia Goracci – jurnalistă italiană cu o amplă experiență de corespondent de război – a depus atunci la Poliția Română o plângere în care spunea că Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă a lovit-o, a mușcat-o de mână și i-a smuls masca de pe față.

Potrivit jurnalistei, după 10 minute a venit Poliția, iar soţul senatoarei a început să împingă jurnaliştii italieni, iar apoi soţul senatoarei Diana Şoşoacă i-a smuls masca de pe faţă şi a lovit-o în braț, după care a muşcat-o de mână: „M-a muşcat de mână şi apoi am ieșit afară”.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns