În ultimii ani, un aliment aparent modest și puțin cunoscut a început să atragă atenția cercetătorilor și a pasionaților de sănătate și anume laptele de cartof.
Da, ai auzit bine, laptele obținut din cartofi! Deși poate părea surprinzător la început, acesta este încărcat cu beneficii nutriționale remarcabile, care merită să fie cunoscute și apreciate.
Laptele de cartof este o alegere potrivită pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.
De asemenea, poate fi benefic și pentru cei care suferă de diabet sau pentru cei care urmează un regim alimentar, deoarece nu conține zahăr și are un conținut redus de grăsimi saturate.
Totodată, cartofii au proprietăți antioxidante, diuretice și anti-îmbătrânire.
Datorită conținutului lor de vitamina C și acid folic, aceștia contribuie la eliminarea toxinelor și pot ajuta în prevenirea dezvoltării tumorilor.
Consumul de cartofi poate ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi și poluarea din mediu.
Pe lângă beneficiile nutriționale, laptele de cartof este și o opțiune versatilă în bucătărie.
Poate fi folosit în loc de lapte de vacă în multe rețete, inclusiv în preparate dulci și sărate.
De la smoothie-uri cremoase la sosuri delicioase, laptele de cartof adaugă o notă subtilă și cremoasă oricărei mâncăruri.
Potrivit csid.
ro, pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:Fierbem cartofii cubulețe în apă sărată până se înmoaie, după se mai adaugă apă peste cartofii fierți.
Apa împreună cu cartofii fierți, migdalele tocate și îndulcitorul se introduc într-un blender și se mixează timp de 4-5 minute.
Se strecoară conținutul și se lasă la frigider.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro