Închisoare cu suspendare pentru socrii lui Cătălin Cherecheș. Au încercat să mituiască o judecătoare pentru a-l scăpa de închisoare pe fostul primar din Baia Mare

Spread the love

Socrii lui Cătălin Cherecheș au fost condamnați joi la trei ani, respectiv doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, decizia Tribunaului Mureș nefiind definitivă.

Ei sunt acuzați că ar fi încercat să dea mită mamei unei judecătoare pentru a pronunța o soluţie favorabilă în dosarul de corupţie al fostului primar din Baia Mare.

Între timp, Cherecheș a fost condamnat definitiv la închisoare, a fugit din țară cu câteva ore înaintea pronunțării sentinței și a fost extrădat recent din Germania.

Claudia Gliga, soacra lui Cătălin Cherecheș, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită.

Ca pedeapsă complementară, Tribunalul Mureș a stabilit ca pe o perioadă de trei ani să îi fie interzis dreptul de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

De asemenea, Claudia Gliga va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Spitalul Municipal „Dr.

Eugen Nicoară” din Reghin sau la Primăria Reghin, judeţul Mureş, pentru o perioadă de 120 zile.

Instanţa a decis și confiscarea sumei de 50.

000 euro de la Claudia Gliga, banii „reprezentând suma de bani remisă de inculpată magistratului F.

H.

G.

R.

prin intermediului colaboratorului cu identitate reală F.

H.

R.

”.

Dorin Petru Gliga a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru complicitate la dare de mită.

Ca pedeapsă complementară, îi este interzisă exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de doi ani.

Și în cazul acestuia instanța a decis să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Spitalul Municipal „Dr.

Eugen Nicoară” din Reghin sau la Primăria Reghin, pe o perioadă de 100 zile.

Socrii fostului primar vor rămâne în continuare sub control judiciar, a mai decis Tribunalul Mureș.

Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată.

Socrii lui Cătălin Cherecheş au fost trimiși în judecată de DNA în 19 decembrie, fiind acuzați că ar fi încercat să dea mită între 50.

000 și 100.

000 de euro mamei unei judecătoare.

În 8 noiembrie, Claudia Gliga, soacra lui Cătălin Cherecheș, a fost prinsă în flagrant în timp ce îi dădea mită 50.

000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj care ar urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al primarului.

Ulterior, Claudia Gliga a fost reținută de procurorii DNA, pentru dare de mită, alături de socrul edilului, acuzat de complicitate la dare de mită.

Acuzațiile aduse de DNA socrilor lui Cherecheș:Cătălin Cherecheş a susținut că el nu a avut nicio legătură cu încercarea de mituire a judecătoarei, descriind toată întâmplarea drept „tot felul de poveşti de gospodine.

.

.

.

”.

În 24 noiembrie, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

În completul de judecată s-a aflat judecătoarea căreia socrii lui Cherecheș au încercat să îi dea mită.

Cu câteva ore înaintea pronunțării sentinței, Cherecheș a reușit să fugă din țară, deși se afla sub control judiciar și era dat în consemn la frontieră.

El a reușit să iasă din țară folosind cartea de identitate a unui verișor.

Cătălin Cherecheș a fost prins apoi în Germania, iar în 19 martie a fost adus în România, fiind încercerat.

Lasă un răspuns