Sectorul energiei, utilităților și resurselor va fi în centrul activității de fuziuni și achiziții și în 2024, tranziția energetică continuând să atragă interesul investitorilor

Spread the love

Fuziunile și achizițiile (M&A) vor continua să joace un rol esențial în atingerea obiectivelor strategice ale companiilor din sectorul energiei, utilităților și resurselor (EU&R), respectiv de asigurare a aprovizionării și a tranziției energetice atât la nivel global, cât și în România.

Ca punct de referință, la nivel global numărul de mega dealuri în energie și utilități aproape s-a triplat în 2023 față de 2022, iar trendul pare că va continua și în acest an, existând atât interes, cât și capital.

De ce? Companiile energetice joacă un rol esențial în atingerea obiectivelor de neutralitate climatică asumate de state, ceea ce face ca mare parte din fluxurile de capital să fie orientate către acest sector.

Însă, trecerea la sisteme energetice fără emisii nu este deloc simplă, fiind necesară o gamă largă de surse de energie și tehnologii, infrastructură, sisteme de stocare, toate scalabile și viabile din punct de vedere comercial, tranzacțiile fiind un instrument important pentru atingerea obiectivelor.

În România, ultimii patru ani au adus tranzacții importante în domeniul energiei electrice, gazelor, dar și în producția de energie regenerabilă, câteva dintre ele atingând sau chiar depășind pragul de un miliard de euro.

Citește continuarea articolului pe blogul PwC România Articol semnat de Andreea Mitiriță, Partener PwC RomâniaArticol susținut de PwC România

Lasă un răspuns