Reacții după adoptarea mecanismului de relocare a migranților: Polonia spune că nu-l va accepta, Orban vorbește de „un cui în sicriul UE”, iar Scholz salută „un pas istoric”

Spread the love

Premierul Donald Tusk a declarat miercuri că Polonia nu va accepta un mecanism de relocare a imigranților din Uniunea Europeană, în ciuda aprobării legislației privind imigrația de către Parlamentul European, potrivit Reuters.

„Vom găsi modalități prin care, chiar dacă pactul privind migrația va intra în vigoare într-o formă aproximativ neschimbată, vom proteja Polonia împotriva mecanismului de relocare”, a declarat Tusk reporterilor.

El a adăugat că țările UE trebuie să se concentreze pe protejarea propriilor frontiere.

Polonia a susținut anterior că ar trebui să fie scutită de așa-numitul mecanism de solidaritate din noua legislație, deoarece a ajutat și a primit cel mai mare număr de refugiați ucraineni de la invazia Rusiei în țară în 2022.

Și premierul maghiar Viktor Orban a criticat proiectul susținând că este vorba de „încă un cui în sicriul UE”În schimb, cancelarul german Olaf Scholz a salutat adoptarea unei reforme profunde a politicii europene în domeniul migrației, calificând-o drept un „pas istoric esențial”, potrivit AFP.

Această reformă „permite solidaritatea între statele europene.

Ea limitează migrația neregulamentară și ușurează în cele din urmă acele țări care sunt deosebit de afectate”, a declarat liderul german într-un mesaj pe X.

Parlamentarii europeni au votat miercuri o revizuire a sistemului de migrație al blocului pentru a reduce durata procedurilor de securitate și de azil, precum și pentru a crește returnările de imigranți pentru a reduce imigrația nedorită din Orientul Mijlociu și Africa, o prioritate importantă pe agenda Uniunii Europene.

Parlamentul European a votat în favoarea a zece texte care alcătuiesc acest „Pact privind migrația și azilul”, în cadrul unei sesiuni plenare la Bruxelles, care a fost întreruptă pentru scurt timp de protestele activiștilor care se opun acestei reforme.

Proiectul promite reducerea timpilor pentru procedurile de securitate și de azil și creșterea numărului de repatrieri pentru a reduce imigrația nedorită din Orientul Mijlociu și Africa, o prioritate importantă pe agenda UE.

De asemenea, propunerile de compromis stabilesc un echilibru între obligațiile țărilor de sosire, cum ar fi Italia, și ajutorul din partea unor națiuni bogate, cum ar fi Germania.

știrea se actualizează

Lasă un răspuns