Israelul şi ONU sunt în dezacord cu privire la cifrele privind ajutorul umanitar pentru Gaza

Spread the love

Israelul şi ONU sunt în dezacord cu privire la cifrele privind ajutorul umanitar pentru Gaza În timp ce Israelul afirmă că numărul camioanelor cu ajutoare umanitare care intră în Gaza a crescut brusc în ultimele zile, ONU a oferit cifre reduse şi spune că ajutoarele sunt mult prea puţine faţă de cantitatea necesară spre a satisface nevoile palestinienilor din Fâşie.

După şase luni de la începerea ofensivei terestre şi aeriene a Israelului, declanşată de atacul Hamas din 7 octombrie, majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori din Gaza au rămas fără adăpost, unele părţi ale enclavei se confruntă cu foametea, iar infrastructura civilă a fost devastată, notează Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Agenţiile umanitare, inclusiv cele ale ONU, au cerut Israelului să facă mai mult pentru a permite intrarea alimentelor şi a altor ajutoare umanitare şi pentru a facilita distribuirea acestora în Gaza.

În timp ce Israelul a declarat că 419 camioane au intrat luni în Fâşia Gaza, principala agenţie ONU din zonă, UNRWA, a declarat că doar 223 de camioane au intrat în acea zi.

   

Lasă un răspuns