Incendiu de vegetație în apropiere de Drumul Sf. Ioan. Pompierii intervin cu forțe sporite. Miros puternic de fum resimțit în oraș.

Spread the love

  Un incendiu de vegetație, extins pe circa 10 hectare de teren, s-a produs în seara zilei de marți.

Pompierii clujeni au acționat vreme de câteva ore pentru stingerea incendiului care a cuprins litiera pădurii din vecinătatea drumului Sfântul Ioan, municipiul Cluj-Napoca.

 La fața locului au acționat trei echipaje operative ale ISU Cluj și personal din cadrul Ocolului Silvic.

 Ulterior, în juurul orei 22.

00, incendiul a fost lichidat, iar o autospecială a rămas peste noapte pentru supraveghere și intervenție rapidă.

 În dimineața zilei de miercuri, mirosul puternic de fum a fost resimțit în cartierele Zorilor și Mănăștur.

 Forțele ISU Cluj au fost suplimentate la fața locului, miercuri dimineața, în condițiile în care focarele mocnite s-au resprins.

 „Au fost mai multe focare care au ars mocnit și s-au întețit de dimineață.

Forțele de intervenție de la fața locului au fost suplimentate, se acționează pentru stingerea focarelor reaprinse”, a transmis ISU Cluj pentru monitorulcj.

ro„Având în vedere faptul că zona a cuprins foarte multe pante abrupte, iar peste noapte nu au vizibile flacări deschise, dimineața au fost observate mai multe focare care s-au reaprins în interiorul depunerilor de resturi vegetale din pădurea de rășinoase.

Drept urmare forțele de la fața locului au fost suplimentate cu trei mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca, precum și din cadrul Ocolului Silvic, a RADP, Poliția Locală și conpania de salubritate”, arată sursa citată.

 În prezent au fost identificate mai multe focare dispersate pe toată zona afectată de ardere, iar pentru lichidarea cărora se acționează atât cu autospecialele pentru stingerea incendiilor cât și cu mijloace de primă intervenție.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns