A spus adio snookerului după o carieră de 33 de ani

Spread the love

Învins în calificările pentru Campionatul Mondial de la Crucible, Fergal O’Brien (52 de ani) a spus adio snookerului de performanță după o carieră de 33 de ani.

>> CM Snooker 2024: Lista capilor de serie de la Crucible / Cu cine vor juca cei trei campioni mondiali din calificări Ultimul meci din cariera de profesionist a lui Fergal a avut loc în calificările pentru Campionatul Mondial care va debuta pe 20 aprilie la Sheffield.

O’Brien l-a condus pe Mostafa Dorgham cu 3-0 și 5-4, dar finalul de meci a fost unul de un nivel scăzut pentru irlandez.

Ocupant al locului 125 în ierarhia mondială, egipteanul Dorgham a revenit puternic în meci, iar victoria s-a conturat după ce a câștigat trei din ultimele patru frameuri jucate de la scorul de 7-7.

Înfrângerea (scor 8-10) l-a determinat pe Fergal să spună adio unei cariere de 33 de ani în snookerul profesionist.

O’Brien și-a început cariera în 1991, iar cea mai importantă performanță a fost reprezentată de triumful de la British Open, ediția din 1999.

Atunci, irandezul trecea în finală de Anthony Hamilton, scor 9-7.

A mai bifat o finală la Trofeul Irlandei de Nord, ediția din 2007, el fiind depășit în ultimul act de Stephen Maguire, scor 9-5.

Cel mai sus s-a aflat în clasamentul mondial pe locul 9, în sezonul 2000-2001.

În prezent, Fergie se găsește pe locul 106.

A reușit de-a lungul carierei un break maxim (n.

r.

breakul de 147 de puncte).

Rezultatul cel mai bun de la Campionatul Mondial de la Crucible a venit în 2000, atunci când O’Brien a bifat o prezență în sferturile de finală: a fost învins clar, scor 13-5, de Mark Williams (galezul era favorit trei la acel moment, în timp ce Fergal era 11).

>> Ronnie O’Sullivan, învins în finala Tour Championship – Sesiune de seară îngrozitoare pentru „The Rocket”Thank you! 🇮🇪After over 30 years as a professional, Fergal O’Brien lost 10-8 to Mostafa Dorgham today to bow away from the baize.

One of the game’s true gentlemen, we will never forget your 1999 British Open win – or that final against Paul Hunter ❤️Happy retirement, Fergal.

pic.

twitter.

com/Yqw6NlvLrhWith an unexpected 10-8 loss to Dorgham, the career of Fergal O’Brien came to an end yesterday.

One of Ireland’s most representative players of the last decades, Fergal has been on the circuit since 1991, collecting a best ranking of 9th and one title (British Open ‘99) #147sf pic.

twitter.

com/yk8jviQ3k0𝐅𝐚𝐫𝐞𝐰𝐞𝐥𝐥, 𝐅𝐞𝐫𝐠𝐚𝐥.

🫡The curtain comes down on Fergal O’Brien’s 33-year professional career after a 10-8 defeat to Mostafa Dorgham at the World Championship qualifiers.

A former British Open champion and Masters finalist, the Irishman has called time on his… pic.

twitter.

com/zH7Vc2CgZ9Mostafa Dorgham has beaten Fergal O’Brien 10-8 and thus the 33-year-old career of the famed and well-liked Irishman.

Ranked as high as No.

9 in the world, made one professional maximum break, won the 1999 British Open and reached the 2001 Masters final.

Happy retirement Fergal.

pic.

twitter.

com/PfsQNGM0sx

Lasă un răspuns