Ministrul de Externe britanic și-a început vizita în SUA cu o întâlnire privată cu Donald Trump, înainte de a se deplasa la Casa Albă

Spread the love

David Cameron are programată o vizită oficială la Washington pentru zilele de marți și miercuri, în cadrul căreia se va întâlni cu oficiali de la Casa Albă, printre care secretarul de stat Antony Blinken.

Înainte de această vizită, ministrul britanic s-a deplasat, luni seară, la locuința privată din Florida a lui Donald Trump, relatează CNN.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe a catalogat vizita privată a lui Cameron drept o „practică standard” ca miniștrii să aibă discuții și cu candidații opoziției din statele partenere.

„Ministrul de Externe este în drumul său spre Washington DC, unde va avea discuții cu secretarul de stat Blinken, alți oficiali din administrația Biden și membri ai Congresului.

Discuțiile se vor concentra pe o serie de priorități pentru SUA și Marea Britanie, inclusiv asigurarea sprijinului internațional pentru Ucraina și a stabilității în Orientul Mijlociu”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Înaintea de vizita la Washington, ministrul de Externe se va întâlni astăzi (nr.

luni) cu fostul președinte Trump în Florida.

Este o practică standard ca miniștri să se întâlnească cu candidați ai opoziției ca parte a angajamentelor internaționale”, mai preciza purtătorul de cuvânt în declarația oferită înainte de vizita lui Cameron la reședința lui Trump.

Întrevederea dintre David Cameron și Donald Trump vine într-un moment în care pachetul de sprijin pentru Ucraina este blocat în Congres unde liderul republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a refuzat să supună proiectul la vot.

Anterior, Cameron a cerut Congresului american să aprobe un ajutor suplimentar pentru Ucraina, numind SUA drept membru vital al coaliției occidentale care sprijină lupta Ucrainei împotriva Rusiei.

În campania electorală din SUA, Donald Trump a declarat în mai multe rânduri că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore.

„Dacă eram președinte, războiul dintre Rusia și Ucraina nu s-ar fi întâmplat niciodată.

.

.

nici într-un milion de ani”, declara Trump într-o înregistrare video difuzată de presă anul trecut.

Washington Post dezvăluia că „planul secret” al lui Trump pentru încheierea războiului din Ucraina implică faptul că „Trump va cere ca Ucraina să cedeze Crimeea și Donbasul, dacă va câștiga alegerile”.

Lasă un răspuns