LIVE Război în Ucraina – ziua 776: Ucraina a doborât toate dronele rusești lansate în timpul nopții / Moscova a cerut unui aliat să pregătească o rezervă de urgență de benzină

Spread the love

În cea de-a 756-a zi a războiului, Rusia continuă să atace cu drone Ucraina.

Toate vehiculele aeriane fără pilot care au vizat mai multe regiuni din țara invadată în februarie 2022 au fost doborâte, potrivit oficialilor militari de la Kiev.

Moscova a cerut Kazahstanului să pregătească o rezervă de urgență de benzină, după ce dronele ucrainene au lovit rafinăriile de pe teritoriul Rusiei.

07:37 Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus toate cele 20 de drone de atac lansate de Rusia care vizau Ucraina, a declarat marți comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, Mikola Oleșciuk, informează Reuters.

Dronele au fost distruse deasupra regiunilor Nikolaev, Odesa, Herson, Dnipropetrovsk, Poltava, Vinița și Lviv, a declarat Oleșciuk pe Telegram.

El a adăugat că Rusia a lansat, de asemenea, patru rachete sol-aer din sistemele S-300, dar nu a precizat ce s-a întâmplat cu acestea.

Reuters a precizat că nu a putut verifica imediat informațiile oficialului ucrainean.

07:25Rusia a cerut Kazahstanului să fie pregătit să-i livreze 100.

000 de tone de benzină în cazul unei penurii agravată de atacurile şi întreruperile de producţie provocate de dronele din Ucraina, au declarat trei surse din industrie pentru Reuters.

–––––

Lasă un răspuns