VIDEO Nava rusă Serpukhov, purtătoare de rachete, a luat foc, susține Serviciul militar de informații din Ucraina

Spread the love

Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina a raportat că un incendiu a izbucnit pe 7 aprilie pe nava rusă Serpukhov, înarmată cu rachete Kalibr, relatează Ukrainska Pravda.

Într-o postare pe Telegram, agenția a spus că focul a „dezafectat” nava și că „mijloacele sale de comunicare au fost „complet distruse”.

ГУР заявив про пожежу на російському ракетному кораблі «Сєрпухов» pic.

twitter.

com/huWIJawyYQ„La 7 aprilie 2024, nava de rachete Serpukhov a fost scoasă din funcțiune în urma unui incendiu pe teritoriul unei baze navale inamice din orașul Baltiysk din regiunea Kaliningrad, Rusia.

„Va dura mult timp pentru a restabili capacitatea de luptă a navei Serpukhov”, a adăugat Serviciul de Informații.

Serpukhov este o navă rusească de 74 m din cadrul Proiectului 21631 – Buyan M.

Rusia a numit un nou comandant pentru a conduce flota sa din Marea Neagră, Serghei Pinciuk, a anunţat pe 2 aprilie Ministerul rus al Apărării, în contextul în care Ucraina a înregistrat o serie de succese în zonă, în ciuda avantajului numeric al Moscovei.

Ministerul rus a confirmat, de asemenea, numirea prin decret prezidenţial a amiralului Aleksandr Moiseev în funcţia de comandant al flotei ruse, înlocuindu-l pe Nikolai Evmenov, aflat în funcţie din mai 2019, relatează AFP și Agerpres.

Moiseev a fost deja văzut în noul său rol la o ceremonie care a avut loc la mijlocul lunii martie în portul nord-vestic Kronstadt.

În cei peste doi ani trecuți de la declanșarea invaziei rusești, Ucraina a înregistrat mai multe succese majore împotriva flotei ruse de la Marea Neagră, permiţând redeschiderea unui culoar maritim pentru exportul de cereale ucrainene, în pofida ameninţărilor cu bombardamente din partea Rusiei.

Militarii ucraineni au afirmat la începutul lui februarie că circa o treime dintre navele de război ruse au fost „scoase din acţiune” în această zonă.

Forțele ucrainene susțin că au distrus 26 de nave rusești de când Moscova a lansat invazia la scară largă în februarie 2022.

Loviturile sunt umilitoare pentru Rusia, care a fost nevoită să mute navele de la baza navală Sevastopol din Crimeea, peninsula anexată ilegal în 2014, în portul Novorossiisk, mai la est.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a cerut recent „antrenamente sporite” şi mai multe arme pentru a respinge atacurile Ucrainei asupra flotei Mării Negre.

„Este necesar să se efectueze antrenament în fiecare zi cu personalul.

Antrenament pentru a respinge atacurile aeriene și atacurile ambarcațiunilor fără pilot”, a spus Șoigu.

El a ordonat, de asemenea, instalarea de arme de foc suplimentare, sisteme de mare calibru pentru a distruge dronele ucrainene.

Eșecurile Rusiei în Marea Neagră fac un contrast puternic cu ofensiva sa terestră din estul Ucrainei, unde forțele sale au avansat în ultimele luni după mai bine de un an de lupte de uzură.

Citește și:Rusia desenează nave fantomă în porturile din Marea Neagră, pentru a păcăli dronele ucrainene, după atacurile asupra flotei

Lasă un răspuns