VIDEO „Misiune kamikaze”: O nouă filmare arată de ce armata rusă pierde aproape 1.000 de soldați pe zi în Ucraina

Spread the love

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de forțele ucrainene este sugestivă pentru maniera în care armata rusă a ajuns acum să piardă zilnic pe front aproape 1.

000 de militari.

Înregistrarea video a fost redistribuită pe pagina sa de „X” de jurnalistul german Julian Ropcke, care face o analiză scurtă asupra imaginilor despre care afirmă că arată o misiune sinucigașă:Warum handelt es sich hier um einen russischen „#Fleischangriff“, der mit offensiven Aktionen der Ukraine kaum vergleichbar ist?!➡️Der Schützenpanzer mit zwölf Soldaten wird auf Kamikaze-Mission geschickt.

➡️Das Ziel liegt unter ukrainischer Kontrolle, etwa 500 m von der… pic.

twitter.

com/Lwp55VhYCntransportorul blindat de trupe cu 12 soldați [deasupra sa] este trimis într-o misiune kamikaze;Ropcke notează de asemenea că înregistrarea video nu a surprins vreun „accident”, ci o tactică deliberată a armatei ruse, una cu care a reușit în cele din urmă să cucerească localitățile Stepove și Berdîci în urma a sute de astfel de asalturi.

De altfel, ministerul britanic al apărării nota în evaluarea sa asupra războiului din Ucraina pe care a publicat-o în urmă cu o zi că numărul pierderilor zilnice suferite de armata rusă a crescut de la an la an, dar asta nu a convins comandamentul militar de la Moscova să renunțe la tactica de a folosi atacuri în masă pentru a forța liniile defensive ucrainene.

Dacă în lunile din 2022, armata rusă pierdea circa 400 de soldați pe zi, media a crescut la 693 în 2023 și la 913 în primul semestru din 2024.

„Această creștere reflectă dependența Rusiei de atacuri în masă pentru a exercita presiune asupra liniilor frontului din Ucraina”, notează evaluarea britanică de duminică.

Potrivit ministerului britanic al apărării, media de pierderi zilnice înregistrate de ruși a suferit o ușoară scădere în martie, scădere care „corespunde unei perioade cu mai puține atacuri raportate”.

„Reducerea operațiunilor ofensive rusești reflectă foarte probabil o serie de factori: o perioadă de odihnă și de refacere după capturarea Avdiivka și intenția de a reduce notificările privind decese în timpul alegerilor din Rusia”, menționează ministerul apărării de la Londra.

O analiză separată publicată de ministerul britanic al apărării la începutul lunii trecute nota că februarie 2024 a fost luna în care forțele rusești au înregistrat cea mai mare rată a pierderilor de la declanșarea războiului.

Urmărește ultimele evoluții din a 775-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.

RO.

Lasă un răspuns