SUA face presiuni asupra Israelului pentru a permite accesul mai multor ajutoare în Gaza

Spread the love

SUA face presiuni asupra Israelului pentru a permite accesul mai multor ajutoare în Gaza Casa Albă a salutat luni sosirea, cu o zi înainte, a peste 300 de camioane cu ajutoare în Gaza, însă a arătat că presează Israelul pentru a creşte acest număr la 350 de camioane de ajutoare pe zi.

În acelaşi timp Washingtonul continuă discuţiile pentru un acord de eliberare a ostaticilor deţinuţi de Hamas şi de încetare a focului în Gaza, relevă Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că directorul CIA, William Burns, a fost la Cairo în weekend pentru o rundă de negocieri privind asigurarea eliberării ostaticilor deţinuţi în Gaza de către gruparea militantă palestiniană Hamas, iar Hamas analizează acum o nouă propunere.

Vezi mai multe articole din categoria externe Pe de altă parte, Kirby a declarat că Washingtonul doreşte protejarea lucrătorilor din organizaţiile umaintare, după ce săptămâna trecută atacurile aeriene israeliene au ucis şapte angajaţi ai World Central Kitchen.

Lasă un răspuns