Peste 100 de persoane, care voiau să protesteze la București în timpul unei vizitei a Maiei Sandu, au primit interdicție de a intra în România

Spread the love

Autoritățile române au dispus interdicție de intrare pe teritoriul românesc pentru 116 persoane care voiau să vină în martie la București pentru a protesta în timpul vizitei efectuate de Maia Sandu cu ocazia summitului Partidului Popular European, dezvăluie luni publicația „Ziarul de Gardă” din Republica Moldova.

Informația a fost confirmată de Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General al Poliției, care a subliniat că aceste persoane erau apropiate de oligarhul Ilan Șor, care a fugit din Moldova pentru a scăpa de condamnarea primită pentru fraudă bancară.

„Acelui grup de tineri, apropiat de Șor, i-au fost impuse interdicții de a intra în România de către autoritățile abilitate din respectivul stat.

Interdicția a fost impusă de instituțiile abilitate din statul respectiv.

Nu vă pot spune cu exactitate care este perioada pentru care au fost impuse interdicțiile, deoarece decizia aparține lor și mai corect ar fi să-i contactați pe ei”, a precizat oficialul moldovean.

Potrivit Ziarul de Gardă, acești tineri erau plătiți de Ilan Șor care se află și în spatele organizării manifestaților împotriva președintei din Republica Moldova.

„Interdicția a fost aplicată în urma unor analize și respectiv, ca și concluzie, acei tineri au prezentat și prezintă pericol pentru securitatea națională a României.

Mai mult ca atât, aici a fost vorba despre România, însă, în cazul în care alți tineri sau aceiași tineri vor prezenta pericol și pentru alte state europene la fel va fi aplicată interdicția deoarece ei atentează direct la securitatea națională a oricărui stat”, a precizat Țentiu.

El a subliniat că, până la acest moment, autoritățile din Moldova au fost informate despre 116 persoane, dar acest număr se poate modifica pe măsură ce apar noi informații de la autoritățile din București.

Evenimentul la care face referire oficialul moldovean a avut loc pe 5 și 6 martie când Maia Sandu s-a deplasat la București pentru a participa la congresul PPE.

Pe 7 martie, șeful Poliției din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au anunțat că un grup de circa 200 de persoane plătite, inclusiv vorbitoare de limba rusă, plănuiau să ajungă la București, dar au fost oprite „datorită muncii comune a polițiștilor din Moldova și România”.

Viorel Cernăuțeanu afirma atunci că „protestatarii” se bazau pe sprijinul AUR.

Lasă un răspuns