FOTO VIDEO Cum s-a văzut eclipsa de Soare în lume. Imagini și filmări ale evenimentului astronomic

Spread the love

Milioane de oameni s-au adunat luni pentru a admira o eclipsă totală care a început în Mexic, a traversat Statele Unite și s-a terminat în Canada, un eveniment ceresc rar care reprezintă, de asemenea, o oportunitate științifică și economică.

NASA a deschis un LIVE la ora 20.

00 și l-a ținut activ timp de trei ore, difuzând imagini din multe locuri cu cer senin, la interiorul benzii de totalitate, adică „fâșia” din interiorul căreia Soarele va fi acoperit total timp de câteva minute.

Soarele va fi acoperit pentru mai mult timp: la eclipsa din 2017 acoperirea maximă a fost de 2 minute și 40 secunde, iar la cea din 8 aprilie 2024 maximul va fi de 4 minute și 28 de secunde.

În Dallas vor fi 3 minute și 51 de secunde de întuneric, în Indianapolis, cu două secunde mai puțin, iar la Niagara Falls, trei minute și jumătate.

În Statele Unite, peste 30 de milioane de persoane locuiesc în zona în care eclipsa totală va fi vizibilă cel mult câteva minute, potrivit NASA.

Alte milioane de persoane sunt așteptate să călătorească pentru această ocazie.

Luna acoperă parțial soarele în timpul unei eclipse totale de soare în Mazatlan, Mexic, luni, 8 aprilie 2024.

(Foto: Fernando Llano / AP / Profimedia) „O eclipsă totală este unul dintre cele mai emoționante evenimente pe care le poți trăi”, a scris astronomul Jane Rigby, de la Nasa, citat de AFP.

„Fiți acolo.

Uitați de echipament.

Nu încercați să o înregistrați.

Doar fiți prezenți.

Înmoaie-te în ea.

Plângeți.

Râdeți.

”, a spus el.

Eclipsa, Montreal (Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia)Sunt organizate și festivaluri și concerte în ziua eclipsei.

Nu au lipsit nici teoriile conspirației care susțin că eclipsa va aduce dezastre, cum ar fi o prăbușire a rețelelor de comunicații sau pene uriașe de curent.

Eclipsa, Texas (foto: Charles Rex Arbogast / AP / Profimedia)Atât de mare este entuziasmul din jurul acestui eveniment încât mai multe canale importante de știri, precum CNN, au transmis numărătoarea inversă pe tot parcursul weekend-ului.

Eclipsă, Illinois (Foto: Jeff Roberson / AP / Profimedia)Eclipsa de soare din 8 aprilie 2024 va fi singura eclipsă totală din secolul al XXI-lea care va fi vizibilă în toate cele trei țări nord-americane, Mexic, Statele Unite ale Americii și Canada.

Newyorkezi care privesc Eclipsa de Soare în Times Square, New York (Foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia) Eclipsa Mexic (foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia) Eclipsa totală de Soare aruncă o umbră peste comitatul Burnet, Texas (Foto BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia) Toată suflarea s-a bucurat de eclipsa (Foto: Yi-Chin Lee / AP / Profimedia)

Lasă un răspuns