Claudiu Manda scapă de procesul în care era acuzat de corupție, prin prescrierea faptelor. Decizia este definitivă

Spread the love

Curtea Supremă de Justiție a decis, luni, definitiv încetarea procesului penal în care europarlamentarul PSD este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii ca persoană cu funcţie de conducere, relatează Agerpres.

Decizia luată de completul de cinci judecători a stabilit că faptele pentru care a fost trimis în judecată de procurorii DNA s-au prescris.

Claudiu Manda urmează să candideze pentru un nou mandat de europarlamentar, fiind pe locul 5 pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

Soțul primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost trimis în judecată de DNA, în aprilie 2021, pentru folosirea influenței politice pe lângă directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Marius Simcelescu, coleg de partid cu el.

DNA l-a acuzat pe Manda că ar fi intervenit ca directorul agenției de plăți să se implice ilegal în soluționarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești.

Mai exact, ar fi intervenit pentru a opri executarea silită a aproape 60 de beneficiari de ajutoare sociale care încasaseră ilegal banii, pentru a obține, în schimb, voturile acestora.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis încetarea procesului penal în cazul lui Claudiu Manda, fost președinte al PSD Dolj, ca urmare a deciziei Curții Constituționale privind prescrierea faptelor.

Marius Simcelescu, judecat alături de Claudiu Manda, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns