Retragerea Israelului din sudul Gazei, probabil doar o pauză de refacere a trupelor (Kirby)

Spread the love

Retragerea din sudul Fâşiei Gaza anunţată de armata israeliană este, probabil, doar o perioadă de ‘odihnă şi refacere’ a trupelor, a apreciat duminică purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, transmite AFP.

‘Din câte înţelegem şi din anunţurile lor publice, este vorba în fapt de o perioadă de repaus şi de refacere pentru aceste trupe care sunt pe teren de patru luni’, a declarat Kirby la postul ABC.

Potrivit lui, retragerea israeliană nu indică ‘în mod necesar’ ‘o nouă operaţiune viitoare pentru aceste trupe’.

Israelul a anunţat că şi-a retras trupele din sudul Fâşiei, mai ales din oraşul Khan Yunes, după luni de lupte înverşunate împotriva Hamas, care au declanşat o catastrofă umanitară şi i-au adus un val de critici, inclusiv din partea unor aliaţi.

Atenţia se îndreaptă de acum asupra Rafah, unde, în pofida îngrijorărilor a numeroase capitale străine, Israelul este decis să înceapă o ofensivă terestră, într-o zonă unde s-au refugiat peste 1,5 milioane de locuitori ai enclavei palestiniene.

Cel puţin 33.

175 de persoane, în majoritate femei şi copii, au fost ucise în campania de represalii militare a Israelului la atacul din 7 octombrie, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul Sănătăţii din Gaza, guvernată din 2007 de Hamas.

(Agerpres)

Lasă un răspuns