Nu va exista o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor, avertizează Netanyahu după şase luni de război

Spread the love

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat duminică, la şase luni de la începutul războiului din Fâşia Gaza, că nu va exista un acord de încetare a focului dacă nu se întorc acasă cei 133 de ostatici care se mai află în mâinile grupării islamiste palestiniene Hamas.

Netayahu a adăugat că Israelul nu va ceda „cererilor extreme” ale islamiştilor, relatează Agerpres.

„Am transmis un lucru clar comunităţii internaţionale: nu va exista o încetare a focului fără întoarcerea oamenilor răpiţi.

Pur şi simplu nu se va întâmpla”, a insistat Netanyahu duminică, într-un discurs susţinut înainte de a se întâlni cu membrii cabinetului său.

Premierul israelian a adăugat că administraţia preşedintelui american Joe Biden împărtăşeşte aceeaşi părere.

Duminică, armata israeliană a anunțat că și-a retras trupele din sudul Fâșiei Gaza, în special din orașul Khan Younis, după luni de lupte împotriva mișcării islamiste palestiniene Hamas.

„Astăzi, duminică, 7 aprilie, divizia de comando 98 a armatei israeliene și-a încheiat misiunea în Khan Younis.

Divizia a părăsit Fâșia Gaza pentru (.

.

.

) a se pregăti pentru operațiuni viitoare”, a precizat armata într-un comunicat citat de AFP.

Armata a precizat că va continua să opereze în micul teritoriu palestinian în funcție de nevoile sale strategice: „O forță semnificativă condusă de divizia 162 și de brigada Nahal continuă să opereze în Fâșia Gaza pentru a garanta libertatea de acțiune a armatei și capacitatea acesteia de a efectua operațiuni precise pe baza informațiilor”.

Lasă un răspuns