Armata israeliană afirmă că reduce efectivele în sudul Fâşiei Gaza

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Armata israeliană a retras mai multe trupe terestre din sudul Fâşiei Gaza.

La şase luni de la începutul ofensivei, acolo a mai rămas doar o brigadă, a declarat duminică un purtător de cuvânt al forţelor citt de Reuters.

Armata israeliană afirmă că reduce efectivele în sudul Fâşiei Gaza Armata a redus efectivele din Gaza de la începutul anului pentru a elibera rezerviştii şi sub presiunea tot mai mare a aliatului său, Washington, pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară.

Acesta nu a oferit detalii cu privire la motivele retragerii soldaţilor sau la numărul de soldaţi implicaţi.

Între timp, Egiptul se pregăteşte să găzduiască o nouă rundă de discuţii pentru a ajunge la un acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor, la care atât Israelul, cât şi Hamas au declarat că vor participa.

Vezi mai multe articole din categoria externe Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul nu va ceda presiunii internaţionale şi nu va ceda la „cererile extreme” ale Hamas, mişcarea islamistă care controlează Gaza.

Nu a fost clar dacă retragerea va întârzia o incursiune ameninţată de mult timp în oraşul Rafah din sudul Gaza, despre care Netanyahu spune că este necesară pentru a elimina Hamas.

Locuitorii palestinieni din oraşul Khan Younis din sudul Fâşiei Gaza, care a fost supus bombardamentelor israeliene în ultimele luni, au declarat că au văzut forţele israeliene părăsind centrul oraşului şi retrăgându-se în cartierele estice.

Ofensiva israeliană, lansată după atacul şoc al Hamas asupra Israelului la 7 octombrie, s-a concentrat în ultimele luni asupra sudului Fâşiei Gaza.

Peste 250 de ostatici au fost capturaţi şi aproximativ 1.

200 de persoane au fost ucise în timpul atacului din 7 octombrie, potrivit unui bilanţ israelian.

Mai mult de 33.

100 de palestinieni au fost ucişi în ofensiva israeliană, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Lasă un răspuns