Ajax Amsterdam, umilință istorică în derbiul Olandei

Spread the love

Sezonul dezamăgitor al celor de la Ajax Amsterdam și-a atins apogeul duminică.

În „clasicul” din Eredivisie, Feyenoord s-a impus cu scorul de 6-0, cea mai drastică înfrângere a „lăncierilor” în derbiul Olandei.

Ajax Amsterdam a început extrem de slab sezonul din Eredivisie, în turul campionatului ocupând ultimul loc al clasamentului.

Cu John van ‘t Schip pe banca tehnică, „lăncierii” și-au revenit iar echipa a urcat până în zona locurilor de calificare în cupele europene.

Suporterii lui Ajax așteptau duminică revanșa pe terenul lui Feyenoord, formație care le-a luat titlul în sezonul precedent și i-a umilit în prima parte a sezonului.

În luna septembrie, fanii din Amsterdam au intrerupt partida cu rivalii din Rotterdam la scorul de 0-3, după ce au aruncat cu torțe și alte obiecte în teren.

Reluat după câteva zile, meciul s-a terminat cu victoria clară a celor de la Feyenoord, scor 4-0.

Însă în loc de revanșă, Ajax a suferit o umilință istorică în istoria clasicului din Eredivisie.

Paixao și Minteh cu câte o dublă, Hanco și Timber au semnat golurile gazdelor, într-un meci în care Ajax a avut un singur șut spre poartă.

Pe locul șase al clasamentului, „lăncierii” se află la o distanță de 33 de puncte față de liderul PSV și 24 de puncte de Feyenoord.

34’— Feyenoord 1-0 Ajax 35’— Feyenoord 2-0 Ajax 45+2’— Feyenoord 3-0 Ajax 56’— Feyenoord 4-0 Ajax 62’— Feyenoord 5-0 Ajax 66’— Feyenoord 6-0 Ajax Damn.

pic.

twitter.

com/DfOwxdCYdf

Lasă un răspuns