VIDEO Mii de oameni la funeraliile generalului iranian ucis la Damasc

Spread the love

Generalul de brigadă iranian Mohammad Reza Zahedi, care a fost ucis într-un atac la Damasc atribuit Israelului, a fost înmormântat sâmbătă în oraşul său natal Isfahan, din centrul ţării.

Potrivit agenţiei de presă INSA, mii de oameni au participat la funeraliile de stat ale acestui general care făcea parte din Corpul Gardienilor Revoluţiei (IRGC), armata de elită a Teheranului.

Zahedi, în vârstă de 63 de ani, adjunctul său şi alţi cinci membri ai IRGC au fost ucişi luni într-un atac aerian lansat asupra consulatului iranian din capitala siriană Damasc, amintesc DPA și Agerpres.

La scurt timp după aceea, liderul suprem al Iranului a dat vina pe Israel pentru acest atac şi a ameninţat cu contramăsuri.

Participanţii la funeraliile lui Zahedi au strigat sloganuri antiisraeliene şi au cerut răzbunare împotriva Israelului.

Separat, şeful statului major al armatei iraniene, generalul de divizie Mohammad Bagheri, a declarat sâmbătă, potrivit agenţiei Tasnim citată de EFE, că „va provoca pagube maxime” Israelului.

„Cu siguranţă, (răspunsul) va veni la momentul oportun, după o planificare şi cu pagube maxime provocate inamicului, aşa încât să se căiască pentru faptele sale”, a afirmat Bagheri, care a acuzat că „SUA sunt cel mai mare complice la această crimă”.

„Responsabilitatea principală pentru incidentul din Damasc şi pentru crimele comise de Israel revine SUA şi trebuie să răspundă”, a insistat Bagheri, care a participat la funeraliile lui Zahedi.

În plus, şeful armatei iraniene a afirmat că agresiunea israeliană împotriva consulatului iranian a fost un act de „disperare” faţă de „eşecurile Israelului” în războiul din Gaza.

„Acest foc care a fost aprins (în Gaza) nu se va stinge şi va continua până la prăbuşirea şi distrugerea acestui regim (Israel)”, a declarat generalul iranian.

Citește și:

Lasă un răspuns