Ucraina nu are suficientă muniție pentru o contraofensivă, spune Zelenski. Mai mult, ar putea rămâne fără rachete de apărare aeriană dacă Rusia continuă bombardamentele

Spread the love

Ucraina nu dispune de suficiente muniții pentru a lansa o contraofensivă împotriva Rusiei, dar a început să primească unele de la parteneri pentru a se putea apăra în continuare, a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, sâmbătă, într-un interviu, potrivit Reuters.

„Nu avem suficiente obuze pentru acțiuni contraofensive.

.

.

Cât despre apărare – există mai multe inițiative și primim arme”, a declarat Zelenski.

Șefului statului ucrainean a avertizat totodată că Ucraina ar putea rămâne fără rachete de apărare aeriană dacă Rusia își continuă campania intensă de bombardamente cu rază lungă de acțiune.

„Dacă vor continua să lovească (Ucraina) în fiecare zi așa cum au făcut-o în ultima lună, s-ar putea să rămânem fără rachete, iar partenerii știu acest lucru”, a afirmat Zelenski într-un interviu difuzat sâmbătă de televiziunea ucraineană.

El a precizat că Ucraina dispune de suficiente rezerve de apărare antiaeriană pentru a face faţă momentan, dar că deja trebuie să facă alegeri dificile cu privire la ceea ce trebuie să protejeze.

El a evidenţiat în special nevoia de sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

Sistemul sofisticat de apărare antiaeriană al SUA a fost vital în timpul atacurilor ruseşti cu rachete balistice şi hipersonice care pot lovi ţinte în câteva minute.

____

Lasă un răspuns