Snooker: Ronnie O’Sullivan, în finala Tour Championship

Spread the love

Ronnie O’Sullivan este primul finalist al Tour Championship la snooker, liderul ierarhiei mondiale trecând, după un meci echilibrat în marea sa parte, de Gary Wilson, al 13-lea jucător al lumii, scor 10-7.

Partida dintre Ronnie și Gary a fost una echilibrată și cu multe răsturnări de scor.

„Racheta” nu a avut debutul de meci pe care l-ar fi așteptat, iar Wilson a trecut în dreptul său primele două frameuri ale partidei.

De la 0-2, O’Sullivan a revenit puternic pe tabelă și a dus scorul la 4-2 în favoarea sa (liderul mondial a bifat și două breakuri de peste 100 de puncte: 102 și 110).

După prima sesiune s-a intrat la cabine la egalitate, scor 4-4.

În sesiunea de seară, echilibrul a fost din nou prezent, iar la un moment dat scorul era 7-7.

Finalul de meci a fost însă în favoarea jucătorului cu o mai mare experiență, iar Ronnie a arătat de ce este unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestui sport.

O’Sullivan a judecat perfect momentele încordate din finalul de meci, a luat deciziile inspirate, iar Wilson a fost nevoit să recunoască supremația adversarului.

Ronnie a câștigat ultimele trei frameuri ale duelului, victoria venind cu scorul de 10-7 (s-a jucat după sistemul cel mai bun din 19 frameuri).

O’SULLIVAN IS INTO THE FINAL! 🚀The Rocket powers over the line, winning three consecutive frames from 7-7, to beat Wilson 10-7 and secure a place in the final!#TourChampionship | @JohnstonesTradeDe-a lungul timpului, O’Sullivan și Wilson s-au intersectat de șase ori, scorul fiind acum 5-1 în favorea celui supranumit „The Rocket”.

De altfel, singura victorie a lui Gary împotriva lui Ronnie a venit la Openul Scoției, în 2022, atunci când Wilson s-a impus cu 4-3.

În marea finală, O’Sullivan va da peste învingătorul meciului dintre Mark Williams (locul 8 mondial) și Mark Allen (al treilea jucător al lumii).

Partida va debuta la ora 15:00 (ora României) și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport.

2024 Johnstone’s Paint Tour Championship are loc în perioada 1-7 aprilie, la Manchester Central (Anglia).

Turneul oferă premii totale în valoare de £500.

000, iar campionul en-titre este Shaun Murphy (2023).

Prezența în semifinale este recompensată cu £40.

000, finalistul primește £60.

000, iar marele campion £150.

000.

Lasă un răspuns