Serie A: Roma vs Lazio – Se anunţă spectacol în Derby della Capitale

Spread the love

Roma – Lazio, meci contând pentru etapa a 31-a din campionatul Italiei, este programat, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19:00, pe Stadio Olimpico, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Roma şi Lazio, cele două mari rivale din Cetatea Eternă, se întâlnesc într-un nou Derby della Capitale, de data aceasta în etapa a 31-a din Serie A (primul duel oficial a avut loc în decembrie 1929; au fost în total 183 de confruntări în toate competiţiile).

Roma este pe locul 5, cu 52 de puncte, la cinci distanţă de poziţiile de Champions League (pe 4 este Bologna, cu 57 de puncte), şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate înregistrate în campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenul lui Lecce, scor 0-0.

În acest interval, echipa antrenată de Daniele De Rossi a trecut de Brighton în optimile de finală din Europa League, după 4-0 acasă şi 0-1 în deplasare, şi va juca în sferturile de finală ale competiţiei cu Milan (11 aprilie – turul pe San Siro şi 18 aprilie – returul pe Olimpico).

În partidele disputate pe teren propriu în actuala stagiune din Serie A, Roma a bifat zece succese, trei remize şi două eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Paulo Dybala, cu 12 goluri.

Lazio ocupă locul 7, cu 46 de puncte, şi vine după două victorii şi trei înfrângeri bifate în ultimele cinci etape din Serie A, iar în runda precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa lui Juventus, scor 1-0 (a fost debutul la cârma „vulturilor” al lui Igor Tudor, care l-a înlocuit pe demisionarul Maurizio Sarri).

În această perioadă, Lazio a fost eliminată de Bayern Munchen în optimile de finală din Champions League, după 1-0 acasă şi 0-3 în deplasare, şi a pierdut în prima manşă a semifinalelor din Cupa Italiei, scor 0-2 pe terenul lui Juventus (returul se joacă pe 23 aprilie la Roma).

În partidele disputate în deplasare în acest campionat, Lazio a înregistrat şapte succese, o remiză şi şapte eşecuri, iar golgheterul echipei este Ciro Immobile, cu şase reuşite în Serie A.

În partida din tur, disputată pe 12 noiembrie 2023, Lazio şi Roma au remizat pe Stadio Olimpico, scor 0-0, iar în ultimul meci direct, care s-a jucat pe 10 ianuarie 2024 în sferturile de finală din Cupa Italiei (manşă unică), Lazio s-a impus în faţa celor de la Roma cu 1-0 (Zaccagni 51p).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Roma – Lazio.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns