LIVE Război în Ucraina – ziua 772: Rușii spun că au intrat într-o suburbie a orașului Ceasov Iar / Armata rusă afirmă că a doborât 53 de drone ucrainene azi-noapte / Ucraina și Letonia vor începe curând producția comună de drone

Spread the love

Forțele rusești au intrat într-o suburbie a orașului Ceasov Iar din regiunea ucraineană Donețk, a declarat un consilier al liderul regional numit de Moscova, potrivit agenției ruse RIA.

Ceasov Iar, situat la aproximativ 10 kilometri vest de Bahmut, reprezintă un centru important pentru trupele ucrainene din zonă și este puternic fortificat.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, forțele Moscovei au efectuat joi un asalt mecanizat spre Ceasov Iar și au avansat până la marginea estică a localității.

07:56 Apărarea aeriană rusă a doborât 53 de drone ucrainene în cursul nopții, majoritatea deasupra regiunii Rostov, a afirmat vineri ministerul rus al apărării, citat de agenția de presă RIA.

O dronă a fost doborâtă în regiunea Saratov, unde se află o bază pentru bombardiere strategice rusești.

Drone au fost doborâte și deasupra regiunilor Kursk, Belgorod și Krasnodar, a adăugat ministerul rus al apărării.

07:47 Imaginile geolocalizate publicate joi arată forțe rusești desfășurând un asalt mecanizat de mărimea unei companii întărite împotriva Ceasov Iar, notează Institutul pentyru Studiul Războiului.

Imaginile arată că coloana mecanizată rusă a avansat de-a lungul unei secțiuni a autostrăzii T-0506 (Khromove-Ceasov Iar) până la periferia estică a microdistrictului Kanal (cea mai estică parte a Ceasov Iar) înainte ca trupele ucrainene să împiedice forțele rusești să avanseze mai departe în oraș.

Відбиття російського штурму за підтримки бронетехніки східніше міста Часів Яр, Бахмутський район, Донеччина pic.

twitter.

com/2TF0uYFosUUn soldat ucrainean a declarat că forțele de apărare au distrus 11 din cele 25 de vehicule blindate rusești care au participat la asaltul mecanizat, dar oficialii ucraineni nu au oferit încă mai multe detalii despre asalt.

În prezent, forțele rusești cresc ritmul și dimensiunea asalturilor mecanizate în toată partea de est a Ucrainei și este posibil să intensifice ritmul general al operațiunilor lor ofensive în Ucraina, mai spune ISW.

07:03 Ucraina și Letonia vor începe în curând producția comună de drone pentru armata ucraineană.

Ucraina și Letonia vor începe în curând producția comună de drone pentru Forțele Armate ucrainene – potrivit unor discuţii purtate în cadrul unei întâlniri între premierul ucrainean, Denis Şmihal, și premierul leton, Evika Siliņa.

00:45 Negocierile dintre Budapesta și Kiev privind învățământul în limba maternă pentru minoritatea maghiară din Ucraina au eșuat.

Ungaria și Ucraina nu au ajuns la un numitor comun privind restabilirii depline a drepturilor pierdute de minoritatea maghiară din Ucraina, prin modificarea legii învățământului de către Kiev, a anunțat ministrul maghiar de externe Péter Szijjártó, după reuniunea grupului de lucru comun privind educaţia.

00:03 Rusia nu are capacitatea de a lansa o nouă ofensivă de succes în această primăvară, spune un oficial NATO.

NATO consideră, pe baza informațiilor obținute, că este puțin probabil ca Rusia să lanseze o ofensivă pe scară largă în viitorul apropiat, relatează joi European Pravda citând un oficial NATO care a vorbit sub condiția anonimatului.

–––––

Lasă un răspuns