Gimnast român de etnie maghiară, torturat de colegi. Kelemen Hunor: „Acest lucru nu poate fi lăsat fără consecinţe”.

Spread the love

  Incidentul ar fi avut loc în cantonamentul selecţionatei de gimnastică juniori a României de la Reşiţa, potrivit Prosport.

ro Doi agresori şi-au legat victima de un calorifer, apoi băiatul a fost tuns şi dezbrăcat, obligat să consume alcool şi i-au scrumat în cap, apoi au mimat un joc sexual, fără ca cineva să intervină.

Când a reuşit să scape, băiatul a fugit acasă, la Lugoj, unde le-a povestit părinţilor ce a păţit.

Polițiștii din Reşiţa au demarat o anchetă din oficiu, în lipsa unei plângeri, cu privire la informaţiile apărute în presă, potrivit cărora un minor a fost bătut şi a suferit alte abuzuri, respectiv a fost privat de libertatea personală în cantonament, potrivit IPJ Caraș-Severin.

 Liderul UDMR Kelemen Hunor i-a îndemnat, vineri, pe liderii statului român să acţioneze în cazul de abuz în care sportivul de 15 ani a fost umilit „doar pentru că este maghiar”.

„Până aici şi nu mai departe” – a spus preşedintele UDMR într-un mesaj video postat vineri pe pagina sa de socializare.

„Băiatul abuzat a fost legat, ras în cap, bătut, i s-a dat să bea alcool, i s-a aruncat cenuşă în cap şi au mimat cu el jocuri sexuale”, a relatat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, cazul șocant a fost posibil din cauza campaniei antimaghiare a AUR şi pentru că societatea românească a tolerat ani de zile discursul de ură fără să spună un cuvânt.

În cauză a fost deschis un dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a petrecut incidentul.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns