Cursa Bruxelles-Bucureşti anulată joi din motive tehnice revine vineri în Capitală. Anunțul Tarom / Mircea Geoană, Luminița Odobescu și mai mulți europarlamentari, printre pasageri

Spread the love

Cursa Tarom de la Bruxelles care trebuia să sosească la Bucureşti joi seară şi care a fost anulată din motive tehnice va reveni vineri în Capitală, anunţă compania.

Conform acesteia, în urma inspecţiei realizate de către o echipă de pe aeroportul din Bruxelles a fost identificată „o disfuncţionalitate”, iar celor 93 de pasageri li s-au oferit „opţiunile de asistentă specifică normelor europene”.

Printre pasagerii aflați la bord se aflau secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu şi mai mulţi europarlamentari.

Într-un comunicat transmis vineri, Tarom spune că echipajul aeronavei Boeing 737-800 BGL a decis să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică și că, în conformitate cu protocoalele de siguranță, s-a solicitat prezența mașinilor de pompieri la avion.

„Pasagerii și echipajul s-au aflat în permanență în siguranță.

Aceștia au fost debarcați iar echipa locală TAROM a oferit asistență călătorilor.

Aeronava a fost supusă unei inspecții tehnice amănunțite de către echipă tehnica specializată de pe aeroportul din Bruxelles, fiind identificată o disfuncționalitate.

După finalizarea tuturor procedurilor necesare, aeronava va reveni la București pe 5 aprilie 2024, pentru reluarea zborurilor prevăzute în programul de operare.

În aceste condiții, odată cu întreruperea decolării din motive tehnice și, respectiv, anularea cursei, pasagerilor li s-au oferit opțiunile de asistentă specifică normelor europene aplicabile în astfel de cazuri”, precizează Tarom.

Aeronava este cea denumită „Alexandru Ioan Cuza”, un Boeing 737-800 NG intrat în flota Tarom în 2018, potrivit News.

ro, care precizează că între cei 93 de pasageri de la bord se numără Mircea Geoană, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu şi europarlamentarii Gheorghe Falcă, Daniel Buda şi Mircea Hava.

Lasă un răspuns