Căminele UBB vor fi dotate cu panouri fotovoltaice. Investiție de 6,5 milioane de lei.

Spread the love

  Căminele UBB din campusul universitar Hașdeu și cantina își vor putea produce o parte din energia electrică de care au nevoie cu ajutorul panourilor voltaice care vor fi montate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

 Proiectul are o valoare de 6.

462.

159,31 RON și cofinanțare 0, acesta fiind depus și câștigat de UBB în cadrul apelului de proiecte cu titlul „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice”, se arată într-un comunicat al UBB.

 Rectorul UBB, Daniel David, a afirmat că UBB a intrat într-o „paradigmă verde”, asumându-și de câțiva ani programul strategic „UBB Goes Green”.

 „Acest proiect vine să reconfirme, dacă mai era nevoie, importanța pe care noi o acordăm constant studenților, implicării în comunitate și protecției mediului.

 UBB și-a asumat de câțiva ani programul strategic „UBB Goes Green”, o direcție cheie privind dezvoltarea sustenabilă, intrând într-o adevărată „paradigmă verde”, ceea ce a dus și la organizarea în UBB a Catedrei UNESCO în Schimbări Climatice și Dezvoltare Durabilă”, a precizat rectorul UBB, Daniel David.

 CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns