LIVE Război în Ucraina – ziua 770: Peste 100.000 de ruși au semnat contracte pentru a se înrola în armată în 2024 / Zelenski spune că Ucraina va lovi tot mai adânc în Rusia

Spread the love

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat marți o lege care prevede reducerea vârstei de mobilizare în armată de la 27 la 25 de ani.

Mobilizarea a fost o problemă care a divizat o națiune epuizată de mai bine de doi ani de război cu Rusia, care a înregistrat pierderi militare uriașe.

Dar această măsură vine în contextul în care Ucraina duce lipsă de soldați pentru a lupta împotriva invaziei rusești, aflată acum în al treilea an.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că peste 100.

000 de persoane au semnat contracte pentru a se înrola în armată în 2024.

10:10Rusia a pierdut 444.

370 de soldați în Ucraina de la începutul războiului, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit sursei citate, în ultima zi au murit 710 de militari ruși.

10:05Volodimir Zelenski a promulat marți două legi care reduc vârsta de recrutare pentru ucraineni de la 27 la 25 de ani și îi obligă pe cei care au primit scutiri pentru diverse dizabilități să se supună unei noi evaluări, scrie Reuters.

Analiștii avertizează însă că armele occidentale rămân cel mai important factor pentru reușita armatei.

09:14Forțele rusești au lansat în cursul nopții trei rachete antiaeriene ghidate S-300 și patru drone de atac Shahed asupra Ucrainei, au anunțat miercuri Forțele Aeriene, conform The Kyiv Independent.

Unitățile ucrainene de apărare aeriană au interceptat cu succes cele patru drone rusești.

Potrivit Forțelor Aeriene, dronele au fost lansate din Primorsko-Akhtarsk, Rusia.

08:40Peste 100.

000 de persoane s-au înrolat în acest an pentru serviciul militar prin contract în cadrul forțelor armate ruse, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat, informează Reuters.

Acesta a precizat că, în ultima săptămână, majoritatea celor care s-au înrolat au declarat că doresc să răzbune victimele atacului din sala de concerte din 22 martie de lângă Moscova, în urma cărora au murit cel puțin 144 de persoane.

Gruparea militantă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea, dar Rusia spune că autorii au avut legături cu Ucraina, lucru pe care Kievul l-a negat în mod repetat.

–––––Cele mai importante informații de marți privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns