Burduja: Românii care accesează programul Casa Verde pentru panouri fotovoltaice ar trebui obligați să-și instaleze și capacități de stocare

Spread the love

Instalarea unor echipamente de stocare a energiei este principala urgență a sistemului energetic național, spune Sebastian Burduja, ministrul de resort.

El a arătat că situația de duminică, atunci când timp de câteva ore au fost prețuri negative pe piața de energie din cauza consumului mic, a arătat că lipsa stocării a pus în dificultate stabilitatea sistemului energetic.

Românii care accesează programul Casa Verde pentru panouri fotovoltaice ar trebui obligați să-și instaleze și capacități de stocare, consideră el.

„Principala urgență a sistemului energetic național este stocarea.

Am văzut datele de duminică, o zi cu un consum foarte mic, de 4.

000 MW, dacă nu avem capacitate de stocare punem în dificultate și producătorii de energie din regenerabile, dar și stabilitatea sistemului energetic”, a spus ministrul, în cadrul Solar Energy Bucharest Summit.

Întrebat dacă noul program din acest an Casa Verde Fotovoltaice ar trebui să includă și echipamente de stocare, el a răspuns:HotNews.

ro a relatat duminică faptul că piața de energie din România s-a confruntat în acea zi cu o situație extrem de rară până acum, și anume prețuri negative în anumite intervale orare pe piața bursieră spot.

Mai exact, producătorii de energie plătesc ca să fie preluată energia pe care o generează, adică invers față de cum este normal.

Această situație apare atunci când producția de electricitate din surse regenerabile este foarte mare, iar consumul la nivelul țării este foarte redus.

Citiți aici mai multe despre ce s-a întâmplat duminică: Situație inedită: energia este gratis astăzi, pe bursă, câteva ore.

Chiar mai mult: producătorii plătesc să le fie preluată energiaSursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns