VIDEO 25 de morți la Istanbul după o explozie și un incendiu într-un club aflat în renovare

Spread the love

Autoritățile locale din Istanbul au anunțat marți că 25 de persoane au murit după o explozie și un incendiu izbucnite în timpul lucrărilor de renovare efectuate la un club de la subsolul unei clădiri din zona centrală a orașului, scriu Reuters și CNN Turk.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13:00 în Șișli, un cartier central din Istanbul, cu hoteluri de lux, magazine de modă și centre comerciale.

Potrivit CNN Turk, se presupune că o explozie a avut loc lângă scena clubului de noapte Masquerade, situat la subsolul unei clădiri de apartamente cu 16 etaje.

Clubul era închis pentru Ramadan, în timp ce era renovat.

15 people died in a fire in a nightclub that was under renovation in #Istanbul’s Şişli district#Turkiye pic.

twitter.

com/GhkYhN61jzGuvernatorul Istanbulului, Davut Gül, a declarat că cei care și-au pierdut viața erau angajați ai clubului de noapte, care nu era în prezent operațional.

Gül a precizat că va fi examinată și posibilitatea unei neglijențe în timpul renovărilor, adăugând că imobilul avea o licență din 1987 și că aceasta fusese reînnoită de două ori.

10 people were killed in a fire in a club under renovation in #Sisli, #Istanbul.

#Gayrettepe pic.

twitter.

com/NO3DEiZ3o1O anchetă judiciară a fost inițiată de Procuratura Generală din Istanbul în legătură cu incendiul, trei procurori fiind desemnați pentru a se ocupa de caz.

Potrivit CNN Turk, a fost deja emisă o ordonanță de reținere pentru cinci suspecți în ceea ce privește incidentul, inclusiv trei funcționari de la locul de muncă, managerul responsabil și o persoană responsabilă de lucrările de renovare.

Lasă un răspuns