Netanyahu vrea să interzică Al Jazeera în Israel / SUA și UE își exprimă „îngrijorarea”

Spread the love

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că vrea să ia „măsuri imediate” pentru a interzice difuzarea canalului qatariot Al Jazeera în Israel, o măsură în legătură cu care Statele Unite și UE și-au exprimat îngrijorarea, potrivit AFP.

„Canalul terorist Al Jazeera nu va mai emite din Israel.

Intenționez să acționez imediat (.

.

.

) pentru a opri activitățile canalului”, a declarat Netanyahu pe rețeaua de socializare X.

Comentariile sale au fost făcute la scurt timp după ce Knesset – parlamentul israelian – a votat luni o lege care va interzice difuzarea în Israel a presei străine care amenință securitatea statului, lege care vizează canalul din Qatar.

După Casa Albă, care a calificat posibila interdicție drept „îngrijorătoare”, Uniunea Europeană și-a exprimat marți „îngrijorarea” în urma adoptării proiectului de lege.

Proiectul de lege, care a fost aprobat în procedură accelerată de o majoritate foarte largă de deputați (70 de voturi pentru, 10 împotrivă), îi conferă prim-ministrului puterea de a interzice difuzarea de conținuturi de către canalul vizat și, de asemenea, de a închide birourile acestuia în Israel.

Luni, canalul de televiziune qatarez Al Jazeera a denunțat posibila interdicție de difuzare din partea Israelului, calificând comentariile premierului Benjamin Netanyahu drept o „minciună periculoasă și ridicolă”.

Al Jazeera a denunțat o „campanie frenetică” împotriva sa, lansată de Netanyahu, care a acuzat-o că „dăunează securității Israelului” și că a „participat activ la atacul din 7 octombrie”, potrivit unui comunicat al canalului.

„Rețeaua Al Jazeera condamnă aceste declarații ca fiind o minciună periculoasă și ridicolă”, se arată în comunicatul televiziunii.

Lasă un răspuns