Cupa Italiei: Juventus vs Lazio – Ora revanşei pentru „Bătrâna Doamnă”

Spread the love

Juventus – Lazio, meci contând pentru prima manşă a semifinalelor din Cupa Italiei, este programat, marţi, 2 aprilie, de la ora 22:00, pe Allianz Stadium din Torino, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

Juventus şi Lazio, două dintre cele mai mari echipe din „Cizmă”, se întâlnesc la doar 72 de ore după partida din Serie A, disputată la Roma (Lazio – Juventus 1-0), de data aceasta în prima manşă a semifinalelor din Coppa Italia (returul este programat pe 23 aprilie).

Juventus a debutat în actuala ediţie din Cupa Italiei în optimile de finală, privilegiu acordat echipelor clasate pe locurile 1-8 în precedentul campionat, fază în care a trecut acasă de Salernitana, scor 6-1, pentru ca în sferturile de finală să o elimine pe Frosinone, scor 4-0 pe teren propriu.

În Serie A, echipa antrenată de Massimiliano Allegri este pe locul 3 după 30 de etape, la 17 puncte distanţă de liderul Inter (care are şi un meci mai puţin disputat), iar în cea mai recentă partidă oficială a pierdut în campionat, pe terenul lui Lazio, scor 0-1.

Juventus are în palmares 14 trofee ale Cupei Italiei, ultimul cucerit în 2021, după o finală cu Atalanta, scor 2-1, şi a mai pierdut de alte şapte ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2022, 2-4 după prelungiri cu Inter (a fost 2-2 după 90 de minute).

Lazio a debutat în actuala ediţie din Cupa Italiei în optimile de finală, privilegiu acordat echipelor clasate pe locurile 1-8 în precedentul campionat, fază în care a trecut pe teren propriu de Genoa cu 1-0, după care a eliminat-o în sferturile de finală pe Roma, scor 1-0 într-o partidă considerată pe teren propriu (s-a jucat pe Olimpico).

În Serie A, echipa antrenată de Igor Tudor este pe locul 7, cu 46 de puncte, la 11 distanţă de poziţiile de Champions League, iar în cel mai recent meci oficial s-a impus acasă în faţa lui Juventus cu 1-0 (a fost debutul la cârma „vulturilor” a tehnicianului croat, care l-a înlocuit pe demisionarul Maurizio Sarri).

Lazio are în palmares şapte trofee Coppa Italia, ultimul fiind cucerit în 2019, după o finală cu Atalanta, scor 2-0, şi a mai pierdut de alte trei ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2017, scor 0-2 cu Juventus.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în etapa a 30-a din Serie A, pe 30 martie, iar Lazio s-a impus pe Olimpico în faţa lui Juventus cu 1-0, după golul marcat de Marusic (90+3).

Superbet oferă cota 2,15 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Juventus – Lazio.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns