Ciolacu cere rezolvarea rapidă a conflictului de la Poștă: În cazul în care, Doamne ferește, pensiile nu ajung la destinație, domnul director va pleca

Spread the love

Premierul Marcel Ciolacu spune că a discutat luni seara atât cu ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan, cât și cu directorul general al Poștei, Valentin Ștefan (PNL) cărora le-a transmis să rezolve problema cât se poate de repede.

„În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred ca domnul director va pleca”, a declarat marți Ciolacu.

Declarațiile susținute de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, au fost făcute marți după ședința CPN, la sediul partidului.

Angajați ai Poștei au declanșat greva generală, luni, în București și în mai multe județe, sindicatul acestora susținând că din luna iulie 18.

000 dintre cei peste 21.

000 de angajaţi vor avea salariul minim pe economie și cerând creşterea cu 400 lei net a salariilor şi a sporului de loialitate.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali, care a declanşat greva generală, acuză compania că face presiuni asupra salariaților, trimiţând angajaţi de la Bucureşti la hub-ul logistic de la Cluj pentru a-i înlocui pe cei care au oprit lucrul.

Luni seara, în urma negocierilor de la Ministerul Digitalizării, conducerea Poștei a propus ca lucrătorii poștali plătiți cu salariul minim ar putea beneficia de o creștere salarială în două tranșe: la 1 iulie și 1 septembrie.

Peste 7000 de lucrători poștali din 32 de județe din țară au fost luni în grevă generală potrivit informațiilor BNS.

Lasă un răspuns