Victorie în instanță pentru una dintre judecătoarele care i-au condamnat pe Sorin Oprescu și pe fostul șef al CNAS Lucian Duță, exclusă a cincea oară din magistratură

Spread the love

Judecătoarea Daniela Panioglu de la Curtea de Apel București, care a făcut parte din completurile ce i-au condamnat la închisoare, printre alții, pe fostul primar Sorin Oprescu și pe fostul șef al CNAS Lucian Duță, obține o nouă victorie în instanță după ce a fost exclusă pentru a cincea oară din magistratură.

Luni,Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că judecătoarea Daniela Panioglu poate profesa în continuare.

Instanța supremă a admis, astfel, contestația magistratului la decizia de suspendare.

Instanța supremă va judeca și contestația judecătoarei la decizia Secției pentru judecători a CSM de excludere a ei din magistratură, pentru a cincea oară.

La începutul lunii martie, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a Danielei Panioglu, admițând astfel acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare.

Cele două articole invocate în acţiunea disciplinară se referă la „atitudinile nedemne în timpul serviciului faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii”, respectiv „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

A fost a cincea decizie de excludere din magistratură a judecătoarei, care s-a întors să profeseze după ce a câștigat procesele intentate CSM.

„Eu nu văd nici o diferență față de comunism.

Fără exagerare ori metaforă, ne-am întors în urmă cu cel puțin 40 de ani.

Un lagăr comunist, în care se comit abuzuri și se suferă pe nedrept, cu singura diferență că, acum, porțile sunt deschise și poți să pleci.

Inspecția judiciară și Consiliul Superior al Magistraturii comit abuzuri de neimaginat pentru aceste timpuri, în care, formal, suntem un stat european, cu presă care se declară independentă, dar care a tăcut în fața atrocităților din justiție, cel puțin din ultimii 3 ani.

Am mai fost exclusă o dată, a patra oară, în raport cu aceeași situație de fapt, dar, cum soluția instanței supreme a fost de a respinge, ca neîntemeiată, acțiunea disciplinară, au mai încercat o dată.

Și vor continua la nesfârșit așa, pentru că nimeni nu-i oprește.

Sper că această prigoană a judecătorilor onești, despre care se vorbește prea puțin în public, se va sfârși în curând”, declara atunci Panioglu pentru Presshub.

În 15 martie 2023, Daniela Panioglu a fost exclusă din magistratură de Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii alături de judecătoarea Alina Nadia Guluțanu, tot de la Curtea de Apel București.

Cele două judecătoare l-au condamnat la şase ani de închisoare pentru corupţie pe fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns