SuperLiga: Dinamo vs Petrolul – „Câinii roşii”, sub presiune

Spread the love

Dinamo – Petrolul, meci contând pentru etapa a 2-a a play-out-ului din campionatul României, este programat, luni, 1 aprilie, de la ora 20:30, pe Stadionul Arcul de Triumf, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Dinamo, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, şi Petrolul, care nu are dreptul de a disputa meciul eliminatoriu pentru barajul de Conference League (nu a depus licenţa europeană), încheie etapa a 2-a a play-out-ului din SuperLiga.

Dinamo este pe locul 9, primul direct retrogradabil, cu 15 puncte, cu unul mai puţin decât FCU Craiova, aflată pe 8, poziţie de baraj, şi la două distanţă de Voluntari, care e pe 6, ultimul loc care asigură menţinerea în SuperLiga (oltenii şi ilfovenii au jucat deja în această etapă).

Echipa antrenată de Zeljko Kopic vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din SuperLiga, iar în prima etapă din play-out a pierdut pe terenul celor de la Hermannstadt, scor 0-3.

„Meciul cu Petrolul va fi greu, orice duel din play-out va fi greu, Petrolul este o echipă stabilă, are calitate ofensivă, poate crea pericol pe tranziţie.

Echipa mea e motivată, sper că toţi jucătorii să fie la nivelul aşteptat”, a spus Zeljko Kopic.

În meciurile disputate acasă în acest campionat, Dinamo a bifat cinci succese, trei remize şi şapte eşecuri, iar golgheterul echipei este Goncalo Gregorio, cu şapte reuşite în SuperLiga.

Atenţie, Dinamo a înregistrat la trei victorii la rând pe propriul teren, iar în total, din ultimele cinci meciuri de acasă, a bifat patru succese şi o înfrângere!Petrolul ocupă locul 4, cu 21 de puncte, cu patru peste Poli Iaşi, care este pe prima poziţie de baraj şi care a jucat deja în această rundă, şi vine după o victorie şi patru înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în prima etapă din play-out s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la FCU 1948 Craiova, scor 1-0.

Echipa antrenată de Florin Stîngă are două succese, opt remize şi cinci eşcuri în meciurile disputate în deplasare în acest sezon din SuperLiga, iar cei mai bun marcatori ai ei în campionat sunt Jair şi Gicu Grozav, fiecare cu câte şase goluri („lupii galbeni” n-au marcat deloc în cele patru deplasări din 2024).

În partidele directe disputate în sezonul regulat, cele două echipe au remizat în tur, în Capitală, scor 1-1 (Gregorio 22 / Petrovic 37), pentru ca, în retur, Petrolul să se impună la Ploieşti în faţa lui Dinamo cu 1-0 (Jair 80).

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Dinamo – Petrolul.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns