Proprietarii Formulei 1 anunța preluarea MotoGP – Tranzacție de peste 4 miliarde de euro

Spread the love

Liberty Media, compania care patronează Formula 1, a anunțat luni preluarea Dorna în schimbul a 4,2 miliarde de euro, transmite Reuters.

>> MotoGP: Victorie pentru Jorge Martin în MP al Portugaliei – Campionul en-titre a abandonatDorna este compania-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP.

„Liberty Media va achiziţiona aproximativ 86% din Dorna, managementul Dorna păstrând aproximativ 14% din capitalul propriu.

Tranzacţia reflectă o valoare a companiei pentru Dorna/MotoGP de 4,2 miliarde de euro (4,53 miliarde de dolari) şi o valoare a capitalului propriu de 3,5 miliarde de euro” se arată într-un comunicat difuzat de MotoGP.

„Suntem încântaţi să ne extindem portofoliul de active sportive şi de divertisment de prim plan prin achiziţionarea MotoGP” – Greg Maffei, preşedintele şi CEO-ul Liberty Media.

>> Formula 1 – Mercedes și favoritul care îi poate lua locul lui Lewis Hamilton De cealaltă parte, șeful Dorna se declară încântat de această tranzacție.

„Suntem încântaţi de ceea ce aduce această piatră de hotar pentru Dorna, paddock-ul MotoGP şi fanii curselor” – Carmelo Ezpeleta.

Conform sursei citate, achiziția urmează să fie finalizată până la finalul anului 2024.

💥 𝐎𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐲 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚, 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐢𝐞𝐭𝐚𝐫𝐢𝐨 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐅𝟏, 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐫𝐚 𝐌𝐨𝐭𝐨 𝐆𝐏La empresa propietaria de la Fórmula 1 comunica la adquisición del Mundial de Motociclismohttps://t.

co/z1lIB5mG4jBREAKING! 📣 #MotoGP has some exciting news!Read the full announcement below ⬇️NEWS | 📰 https://t.

co/vDMAohfDXK

Lasă un răspuns