Instanța supremă a decis să le deconteze magistraților costurile pentru ochelarii de vedere. Decizia, luată după ce purtătoarea de cuvânt al CSM a dat instanța în judecată și a câștigat

Spread the love

Înalta Curte de Casație și Justiție le va deconta angajaților cheltuielile pentru ochelarii de vedere, în baza unei hotărâri din decembrie 2022 a Curții de Justiție a UE prin care angajatorii sunt obligați să asigure ochelari de vedere salariaților care lucrează în fața unui monitor.

Instanța supremă aduce, printre argumente, preîntâmpinarea „unui fenomen litigios şi stingerea litigiilor aflate pe rolul instanţelor de judecată cu acest obiect”.

Aceasta, după ce mai mulți magistrați au dat în judecată instanțele, cerând decontarea ochelarilor de vedere.

Printre aceștia se numără și purtătoarea de cuvânt a Consiliului Superior al Magistraturii, care a și câștigat procesul.

Președintele ICCJ, Corina Corbu, a decis, printr-un ordin, ca angajaților instanței supreme să le fie decontată contravaloarea ochelarilor.

Ce prevede ordinul:Instanța supremă arată că, printre altele, a luat acestă decizie „în vederea preîntâmpinării unui fenomen litigios referitor la decontarea aparatelor de corecţie speciale, precum şi pentru stingerea litigiilor aflate pe rolul instanţelor de judecată cu acest obiect”.

Surse oficiale spun că au existat discuții în acest sens cu președinții curților de apel, în condițiile în care mai mulți magistrați au dat în judecată instanțele, cerând decontarea ochelarilor de vedere.

Purtătoarea de cuvânt a CSM, Daniela Stăncioi, este unul dintre magistrații care au dat în judecată instanța și au câștigat, în baza deciziei CJUE prin care angajatorii sunt obligați să asigure ochelari de vedere salariaților care lucrează în fața unui monitor.

Judecătoarea, detașată de la Curtea de Apel București la CSM, a cerut în instanță decontarea costurilor pentru ochelarii de vedere, iar în luna martie a câștigat procesul, decizia fiind pronunțată de Tribunalul Argeș.

Hotărârea prin care judecătoarea a obținut decontarea sumei de 2.

331 de lei pentru ochelarii de vedere nu este definitivă, însă este executorie.

În anul fiscal 2022, purtătoarea de cuvânt a CSM a obținut venituri salariale de circa 224.

000 de lei, puțin sub 19.

000 de lei pe lună în medie, a scris defapt.

ro.

Potrivit declarației de avere, i se decontează diurnă și transport: peste 36.

000 de lei pe an, în 2022.

Judecătoarea a menționat în declarația de avere bijuterii de 11.

000 de euro și peste 315.

000 de lei în conturi.

Din 2019, ea conduce un Audi A5.

Lasă un răspuns