Handbal (f): Obiectivul României în ultimele două partide ale grupei de calificare la CE 2024

Spread the love

Chiar dacă a calificat deja matematic echipa României la Campionatul European din acest an, selecționerul Florentin Pera vrea ca tricolorele să termine cu punctaj maxim Grupa 1 a preliminariilor.

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a declarat, luni, înaintea partidelor cu Bosnia-Herţegovina şi Grecia, ultimele din preliminariile Campionatului European – EHF EURO 2024, că îşi doreşte ca prima reprezentativă, deja calificată matematic, să încheie grupa cu maximum de puncte.

„Venim după jocuri foarte bune, ne dorim să păstrăm intensitatea şi dorinţa din partidele cu Croaţia.

Matematic suntem calificaţi, dar ne respectăm şi ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte şi numai cu victorii.

Aceste două partide cu Croaţia le-a generat multă încredere jucătoarelor.

Sigur, nu avem cele mai bune relaţii de joc, pentru că avem jucătoare de la 12 echipe.

Dar dorinţa fetelor şi faptul că muncesc la capacitate maximă la antrenamente mă mulţumeşte şi îmi dă încredere.

Domnul preşedinte (n.

r.

– preşedintele FRH, Constantin Din) a venit azi la antrenament şi le-a felicitat pe fete şi le-a urat succes la aceste partide cu Bosnia şi Grecia” – a anunțat Florentin Pera, conform Agerpres.

Pera a menţionat că amicalul cu Franţa, programat după aceste ultime două partide din preliminariile Campionatului European, le va aduce mai multă experienţă tinerelor sale jucătoare.

Echipa naţională a României va juca în deplasare cu Bosnia-Herţegovina pe 4 aprilie, la Cazin, şi cu Grecia, la Buzău, pe 7 aprilie, în ultimele sale două partide din preliminariile Campionatului European – EHF EURO 2024.

Lotul condus de Florentin Pera va efectua apoi un stagiu centralizat, la Buzău, în perioada 8-13 aprilie, care se va încheia cu un joc amical contra Franţei, campioana olimpică en titre, pe 14 aprilie, la Clermond-Ferrand.

1.

România – 8 puncte 2.

Croația – 4 p 3.

Grecia – 4 p 4.

Bosnia Herțegovina – 0 p

Lasă un răspuns