Turmericul, condimentul care combate riscul de cancer. Atacă celulele canceroase și previne apariția lor.

Spread the love

  Turmericul, cunoscut și sub numele de șofran indian sau haldi, este o plantă cultivată în numeroase țări asiatice și face parte din familia ghimbirului.

  Turmericul utilizat ca și condiment, fiind un ingredient principal al pudrei de curry.

Turmericul conține un compus activ numit curcumina sau diferuloyl metan, care a fost studiat în laborator și s-a demonstrat că atacă celulele canceroase.

Turmericul a fost îndelung utilizat in medicina ayurvedica (medicina traditionala indiană), dar si în medicina chineza tradițională, datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice.

Beneficiile sunt datorate substanței active din turmeric, curcumina, care ajută la tratarea inflamațiilor.

CITEȘTE ȘIStudiile de laborator efectuate pe celule canceroase au arătat că curcumina poate ucide celulele canceroase și poate preveni dezvoltarea acestora.

Totuși, în ciuda rezultatelor promițătoare obținute în studiile clinice, este nevoie de cercetări suplimentare pentru a confirma eficacitatea turmericului în prevenirea și tratarea cancerului la oameni.

Turmericul poate fi consumat sub formă crudă, sub formă de pudră, pastă sau extract, fiind disponibil și ca ulei.

Este important de menționat că utilizarea turmericului în preparatele culinare este considerată sigură, însă se recomandă prudență în cazul utilizării curcuminei în scopuri medicinale.

Efectele secundare ale consumului excesiv de turmeric pot include dureri de stomac și probleme ale pielii.

CITEȘTE ȘIStudiile clinice privind curcumina în tratamentul cancerului sunt în desfășurare, însă rezultatele preliminare sunt promițătoare.

Un studiu din 2015 publicat în jurnalul Molecules a demonstrat că substanța activă curcumina poate bloca activitatea celulelor tumorale, prevenind astfel apariția mai multor tipuri de cancer, precum cancerul de piele, pancreatic, mamar sau pulmonar.

CITEȘTE ȘIDeși există dovezi preliminare privind beneficiile turmericului în prevenirea și tratarea cancerului, este necesară efectuarea de cercetări suplimentare pentru a confirma aceste efecte și pentru a identifica modalități de îmbunătățire a absorbției curcuminei în organism.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns