Sute de clujeni, verificați prin eDAC, noul sistem de verificare a actelor de identitate – FOTO

Spread the love

  Poliţiştii din Cluj au folosit în premieră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aplicaţia eDAC pentru verificarea documentelor de identitate, în cadrul unor acţiuni pe linie rutieră organizate în centrul municipiului.

 Începând cu data de 31 martie, ora 0, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Cu ajutorul dispozitivelor electronice mobile pe care a fost instalată aplicația, de tip telefon sau tabletă, se poate realiza într-un timp foarte scurt scanarea documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport) aplicația eDac generând în mod automat date existente în bazele de date ce aparțin autorităților române, cât și cele ce țin de spațiul Schengen.

În acest sens, se facilitează interacțiunea cu cetățenii și se reduce timpul de verificare.

Astfel, în cursul nopții de 30-31 martie polițiștii aflați în serviciu au acționat la nivelul întregului județ pentru siguranța cetățenilor, utilizând terminalele mobile prevăzute cu noul sistem de verificare a datelor.

În cadrul activităților au fost legitimate 687 de persoane, fiind verificate prin intermediul aplicației eDAC aproximativ 580 de persoane.

De asemenea, polițiștii au oprit în trafic pentru verificări 422 de autovehicule și au efectuat 218 testări în privința consumului de alcool sau substanțe interzise la volan.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 45.

000 de lei, fiind constatate și 4 infracțiuni flagrante la regimul circulației pe drumurile publice.

Totodată, pentru abaterile săvârșite de 5 conducători auto s-a impus suspendarea dreptului de a conduce, iar în alte 4 cazuri, reținerea certificatului de înmatriculare.

În cadrul controalelor, au fost semnalate următoarele cazuri: Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns