VIDEO Finalist surprinzător la ATP Miami – Revine în Top 10 mondial după 5 ani

Spread the love

Ajuns la aproape 33 de ani, Grigor Dimitrov pare să trăiască a doua tinerețe în tenis.

Bulgarul este unul dintre cei mai în formă jucători din circuitul ATP și s-a calificat în finala turneului Masters de la Miami, după ce l-a învins pe Alexander Zverev (al patrulea favorit).

>> Jucătorul momentului în circuitul ATP, victorie în fața campionului en-titre la Miami Meciul din cadrul competiției din Florida a fost unul foarte echilibrat, iar Dimitrov (cap de serie 11) s-a impus cu 6-4, (4)6-7, 6-4.

Sportivul din Bulgaria a reușit să termine partida fără game-uri de serviciu pierdute și cu aproape de două ori mai multe lovituri câștigătoare decât adversarul său (45-24).

În primul set, Grigor a salvat o minge de break la scorul de 2-2 și i-a „spart” serviciul lui Sascha în cel de-al zecelea game.

În setul secund s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde Zverev a avut câștig de cauză reușind cu un minibreak în plus (7-4 / a fructificat a treia oportunitate ivită de a închide manșa).

Situația din primul set s-a repetat și în decisiv: Dimitrov a avut emoții într-un game în care s-a aflat la lansare, dar a salvat și a doua minge de break de care a făcut rost germanul și a reușit să se desprindă câștigând la retur în cel de-al șaptelea game.

În total au fost doar 18 erori neforțate (Dimitrov a comis 10, Zverev 8), iar partida a durat două ore și 39 de minute.

>> VIDEO Serena Williams, prezentă la ATP Miami – Jucătorul pe care l-a susținutDe știut:Miami Open, turneu din categoria ATP Masters 1000, are loc în perioada 20-31 martie.

Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal s-au aflat 96 de jucători, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555.

Campionul en-titre este Daniil Medvedev.

Lasă un răspuns